Matur: Arkadaşlarımızı rahmetle anıyoruz

Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur 26 Eylül 2012’de denetim görevi yaptıkları sırada gazete sahibinin silahlı saldırısı sonucu hayatlarını kaybeden BİK Şube Müdürü Recep Bolat ve Şef Devrim Ersin Özengin’i andı.

Matur’un konuyla ilgili açıklaması şöyle: "10 yıl önce bugün (26 Eylül 2012) Sakarya’da yayınlanan Anadolu Gazetesi’ne denetim amacıyla giden Basın İlan Kurumu Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat ile kurum çalışanları Devrim Ersin Özengin, Ökkeş Buğra Atılgan ve yerel denetim görevlisi arkadaşımız Mustafa Süke, gazetenin imtiyaz sahibi Adnan Uyumaz'ın silahlı saldırısına uğramış, saldırı sonucu Recep Bolat ve Devrim Ersin Özengin hayatını kaybetmiş, arkadaşımız Mustafa Süke yaralanmıştı.

Bu acı olayın üzerinden geçen yıllar içinde, görev şehidi olarak hayatlarını kaybeden çok değerli arkadaşlarımız Recep Bolat ve Devrim Ersin Özengin’in derin acılarını yüreğimizde taşıdık. Bu acıyla birlikte mesleğimizin gelişimi ve gazetelerin var olması için çaba sarf eden arkadaşlarımızın bizim şehrimizde hunharca katledilmelerinin utancını da yaşadık. Tek tesellimiz geride gözyaşı dolu yaşamlar bırakan failin hak ettiği cezaya çaptırılması oldu. 26 Eylül 2012’de yaşanan acı olayın yıl dönümünde BİK Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat ve Kontrol Hizmetleri Şefi Devrim Ersen Özengin’i rahmetle ve özlemle anıyoruz." dedi.

26 Eyl 2022 - 12:10 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.