“Kızılay hepimizin”

Türk Kızılayı Erenler Şube Başkanı İsmail Ergül Kızılay Haftası münasebetiyle ilçede çeşitli etkinlikler düzenleneceğini belirtti.

Haftayla alakalı açıklama yapan Erenler Kızılay Şube Başkanı İsmail Ergül, Kızılayın, 146 yıldır yurt içinde ve yurt dışında ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzattığını ifade ederek “1868 yılından bu yana ulusal ve uluslararası alanda her kesimde insanların acısını hafifletmeye çalışan ve hizmetlerinde hiçbir ayrım ve çıkar gözetmeyen Türk Kızılayı ülkemizin en köklü ve güçlü yardım kuruluşudur.146 yıldır insan onurunun korunması amacıyla gönüllü olarak çalışmalar yürüten Türk Kızılayı günümüze kadar yurt içi ve yurt dışında milyonlarca ihtiyaç sahibine halkımızın yardım elini uzatmıştır” dedi.

KIZILAY’IN TEMEL İLKESİ

Ergül açıklamasını şöyle sürdürdü: “Savaşta ve barışta sosyal hayatta uluslararası alanda ve afetlerde bilerek görev üstlenen Türk Kızılayı mensubu olduğu hareketin 7 temel ilkesinden biri olan gönüllülük esasına göre çalışmalarını yürütmektedir. Türk Kızılayı’nın sonsuz bir özveriyle gerçekleştirdiği çalışmalarda temel gücü yardımsever halkımız ve Kızılaycılık ruhudur. Yılın 365 günü kızılaycılar ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmamaktadır” diye konuştu.

30 Eki 2014 - 13:53 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.