İtibarımız Sarsıldı

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Vacit Öktem, son yıllarda halkın nezdinde itibarlarının sarsıldığını söyleyerek,

"Bunlar geçici olan şeyler. Ama halkımız şunu bilmeli ki; Türk Hava Kurumu bu ülkeye çok büyük katkı ve faydaları olan bir kurum" dedi.

THK Genel Başkanı Vacit Öktem, kurumunun Samsun ve çevre illerdeki şube başkanlarıyla yapacağı toplantı yaptı. Öktem, kurum çalışmalarıyla ilgili basın mensuplarına bilgi verdi. THK'nın son sıralarda halkın nezdinde itibarının biraz sarsıldığını dile getiren Öktem, "Bunlar geçici olan şeyler. Ama halkımız şunu bilmeli ki; Türk Hava Kurumu bu ülkeye çok büyük katkı ve faydaları olan bir kurum. Bizi hep kurban bayramlarında deri toplayan bir kuruluş olarak halkımız tanıyor. Evet deri topluyoruz ama bu topladığımız derileri daha sonra halkımıza hizmet olarak geri veriyoruz. Ülkemizin çeşitli yerlerinde bulunan eğitim kamplarımız var. Bu eğitim kamplarımızda her yıl binlerce gencimizi havacılığın çeşitli dallarında yetiştiriyoruz. Paraşüt, planör, yelken kanat ve yamaç paraşütü, model uçak gibi alanlarda gençlerimize eğitim veriyoruz ve bu eğitimlerden bir kuruş ücret almıyoruz.

HAVACILIK ALANI ÇOK GENİŞ

Türkiye'de havacılık alanının çok ihtiyacı olan bir alan olduğunu belirten Öktem, "Biz ne kadar fazla pilot yetiştirirsek o kadar fazla ihtiyaç var. THK ülkemizin pilot ihtiyacının yüzde 45'ini karşılıyor. Uçuş akademimiz vasıtasıyla biz her yıl 140 pilot yetiştiriyoruz. En son yaptığımız anlaşmaya göre Türk Hava Yolları'nın 100 pilotunu da biz yetiştireceğiz" diye konuştu. Hava ambulansı hizmetinin alt yapısını Türk Hava Kurumu'nun verdiğini söyleyen Öktem, "Helikopterlerin pilotları, doktorları, hemşireleri Türk Hava Kurumu'nun. Halkımızın sağlığı konusunda da bizim büyük bir faydamız var. Hava ambulansına ait 4 adet helikopterimizi de gece uçuş özelliğine sahip hale getirdik. Bundan böyle bu hizmet 24 saat aralıksız halkımıza verilecek" dedi.

17 Nis 2015 - 16:20 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.