Doğalgaz Çalışmaları Başladı

Kuzeyin şirin ilçesi Kocaali’ye doğalgazın gelip gelmeyeceği yıllarca tartışıldı. Vatandaş abone olup gazın gelmesi için belediyenin yaptığı girişimler sonuç verdi. İlçede temiz enerji kullanımı için ana hat çalışmaları başladı.

SONUNDA BAŞARDILAR

Kocaali doğalgazı en çok isteyen ilçelerin başında yer alıyordu.Önce abone çalışması yapıldı. Ardından hedeflenen sayıya ulaşılınca girişimler. Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar ilçenin alt yapısını tamamlamak için çok ciddi mesai harcadı. Su ve kanalizasyon projelerinin ardından üçüncü büyük alt yapı projesi olan doğalgaz için hazırlıkların tamamlanması ile inşaat başladı. Ana hat inşaatı için ilk kazma Alandere Mahallesi’nde vuruldu.

2016’DA KULLANACAĞIZ

Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar “Yaklaşık üç yıl süren meşakkatli bir sürecin ardından nihayet doğalgaz için ilk kazmayı vurmuş olduk. Proje kazı için en müsait yer olan Alandere Mahallesi’nden başladı. Ancak kısa bir süre içerisinde bütün mahallelerimizi kapsayan bir şekilde devam edecek. Bütün planlamalar projenin bir yıl içerisinde bitirilmesi için yapıldı. Şayet mevsim şartları veya başka bir olumsuzluk yaşanmaması durumunda 2016 yılı içerisinde evlerimizde doğalgaz kullanılmaya başlanacak” dedi.

HIZLI İLERLİYOR

Acar “Şu an başlayan proje ilçe içerisindeki ana hat inşaatı ve AGDAŞ tarafından yapılan proje hızlı bir şekilde ilerliyor. Daha önce de söylediğimiz gibi doğalgazın ilçe içerisindeki dağıtımı AGDAŞ tarafından yapılırken Karasu’dan Kocaali’ye uzanacak olan ana hat BOTAŞ tarafından yapılacak. O çalışma ile ilgili hazırlıklar da tamamlanma aşamasına geldi. Kısa bir süre içerisinde o çalışma da başlamış olacak” dedi.

CAZİBE MERKEZİ

“Kocaali yıllardır ısınma problemi nedeniyle yazlık bir sayfiye yeri durumundan kurtulamadı. Ancak doğalgaz sayesinde artık ilçe yaz kış ikamet edilen ve tercih edilen bir ilçe haline gelecek. Ayrıca çevre dostu sanayileşmeye daha fazla imkan tanınacak bu sayede gençlerimize yeni iş imkanları oluşmuş olacak. İlçemizdeki nitelikli konut sayısında ciddi artış olacak ve Kocaali’miz cazibe merkezi haline gelecek.”

EKONOMİK ÇÖZÜM

“'Doğalgaz Kocaali’miz için vazgeçilmez bir ihtiyaç. Özellikle tarım, doğa ve turizmi ile ön planda olan ilçemizin gelişmesi ile oluşacak hava kirliliğini önlemek için daha temiz ve ekonomik bir çözüm kazanmak için bu çalışmaları önemsiyor ve yoğun bir şekilde takip ediyoruz. Önümüzdeki dönemde Kocaali’mizin yaşam kalitesini artırmak adına adım atmaya devam edeceğiz.”

DÖNÜM NOKTASI

Başkan Acar projede kendilerine sonsuz destek veren eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, eski Milletvekili Hasan Ali Çelik ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’na teşekkür ederek “Doğalgaz projesinin başlaması ilçemiz için bir dönüm ve yükseliş noktasıdır. Projenin ilçemiz de hayata geçmesinde emeği olan herkese ilçe halkım adına teşekkür ediyorum” dedi

06 Eki 2015 - 14:05 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.