Atık Yönetiminde Bir İlk Daha

Büyükşehir Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Türker Vardar,

“Evsel katı atıkların geri kazanılacağı, elektrik ve gübre üreteceğimiz Entegre Katı Atık Yönetimi Projemizde planlama çalışmaları devam ediyor. Bu proje ile çöpten elektrik ve gübre üreten bir tesisimiz olacak. İnşallah Türkiye’de örnek alınacak bir projeyi gerçekleştireceğiz” dedi.

Fabrika atıklarının çevreye zarar vermeden bertarafı hususunda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Vardar, Çevre denetim personelimiz ve çevre zabıtamızda denetimlerine aralıksız devam etmektedir. Fabrikalarımızı da çalışmalarını güncel Çevre Kanun ve Yönetmeliklerine uyumlu hale getirmesi, teknik kapasitelerinin geliştirmesi için kendilerine gerekli uyarılarda bulunmaktayız” dedi.

TÜRKİYE’DE ÖRNEK OLACAK

Çevre konusunda şehir genelinde gerçekleştirilen çalışmalardan bahseden Vardar,

Çevre konusunda büyük ölçekli yatırımlarımız mevcut ve bazı büyük ölçekli yatırımlarımız da proje aşamasındadır. Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi ve Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi şehrimizde çevre konusunda önemli yatırımlardır. Ayrıca Evsel Katı Atıkların geri kazanılacağı, elektrik ve gübre üreteceğimiz Entegre Katı Atık Yönetimi Projemizde de planlama çalışmaları devam ediyor. Bu proje ile çöpten elektrik ve gübre üreten bir tesisimiz olacak. İnşallah Türkiye’de örnek alınacak bir projeyi gerçekleştireceğiz. Çevre konusunda önemli çalışmalarda birisi de açılacak olan fabrika ve sanayilerin çevreye zarar vermeden üretim yapmaları için önlemleri işletme açısından almalarını sağlıyoruz. Eğer açılacak olan işletme çevreye zarar vermesi muhtemel ise açılmasına müsaade etmiyoruz.

DENETİMLER YAPILIYOR

Gürültü konusunda ülkemizde örnek teşkil edecek çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Vardar, ‘Gürültüye Hassas Sakarya’ projesi ile gürültü ile ilgili konularda denetimler yapıyoruz. İlçe belediyelerimiz ile birlikte vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmak adına gürültüye karşı bir mücadele başlattık. Bu projemiz ile gürültüden rahatsız olan hemşerilerimize hızlı bir şekilde cevap vererek mağduriyetlerini gidermiş bulunuyoruz. Gürültü ile ilgili çalışmalarımız tabi ki bunlarla sınırlı değil. Stratejik Gürültü Haritası oluşturma çalışmalarımız da devam ediyor. Aralık ayında tamamlanmasından sonra stratejik eylem planı yapılacak ve bu eylem planı doğrultusunda bazı iyileştirmeler yapmayı planlamaktayız.

AĞAÇ YAŞ İKEN EĞİLİR

Vardar açıklamasını söyle sürdürdü: Atık pil ve atık yağ kampanyaları ile çevre duyarlılığı oluşturmaya çalışıyoruz. Ağaç yaş iken eğilir düşüncesi ile okul çağındaki çocuklarımıza çevre duyarlılığını, çevre bilincini, çevre sevgisini kazandırmak bizim en büyük amacımızdır. Oluşturacağımız bu duyarlılık ile atık pillerimizi ayrı toplayarak oluşturduğu kirliliğin önüne geçmek, bitkisel atık yağların lavabolara atılmasını engellemek, kanalizasyonlarımızı korumak ve tabi ki de büyük resimde çevremizi korumaktır. Her zaman ifade ediyoruz; çevreyi birlikte güzelleştirelim. Çevreyi kirleten kişi ve kuruluşları görmeleri halinde bizlerle iletişime geçmeleri, çevre kirliliğini önlemek adına büyük önem taşımaktadır” dedi.

10 Eki 2015 - 16:56 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.