Meal, Tevil, Tefsir, Yorum

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesi Vakfı tarafından “Meal, Tevil, Tefsir, Yorum, Kur-an’a Nasıl Yaklaşalım?” konulu bir seminer düzenlendi.

SAÜ Cami Külliyesi’nde gerçekleşen seminere SAÜ İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Gökhan Atmaca konuşmacı olarak katıldı. Katılımcılara Kur-an, meal, tercüme, tevil, tefsir, yorum ve bunların kaynakları hakkında bilgiler veren Doç. Dr. Atmaca “Kur-an’ı Kerim 23 yılda indirildi. Hz. Ebubekir döneminde Mushaf haline getirildi ve Hz. Osman döneminde Zeyd Bin Sabit önderliğinde çoğaltıldı” şeklinde konuştu.

KUR-AN’I KERİM KALPLERE ŞİFADIR

Tefsir tarihinden de bahseden Atmaca, “Tefsir, Kur-an’ı Kerim’deki herhangi bir ayetin ne manaya geldiğini açıklar. Anlayamadığımız bir ayet için tefsire başvurmalıyız. Tefsir tarihi denilince aklımıza İbni Abbas geliyor” dedi. Konuşmasında çeşitli hadislere yer veren Doç. Dr. Atmaca, “Kur-an’ı Kerim kalplere şifadır, inananlar için yol gösteren bir rehberdir” ifadelerini kullandı.

27 Kas 2015 - 16:10 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.