Yüzde yüz yerli oto dünyada yok

Toyota Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Orhan Özer, yaptığı açıklamada, otomobil markasına sahip ülkelerde dahi yüzde 100 yerli otomobil üretilmediğini anlattı.

2023 HEDEFLERİ

Otomotiv sektöründe ciddi rekabet oluştuğuna işaret eden Özer, bu nedenle parça ithalatının da ciddi artış gösterdiğini söyledi. Özer, Türkiye'nin 2023 hedefleri doğrultusunda ciddi bir çalışma içinde olduğunu belirterek, "2023 hedefi, cumhuriyetin 100. yılında ekonomide dünyada ilk 10 içinde yer almaktır. Ekonomide dünyada ilk 10'a giren bir ülkenin kendi otomobil markasını üretmesi, ulaşılamaz bir hedef ve yanlış bir beklenti değildir. Bu konumdaki Türkiye'nin bir otomobil markasının olması da kanımca gerçekçi bir hedeftir, iyi bir plan ile ülkemize ciddi katkılar getirir" şeklinde konuştu.

TEKNOLOJİK BİRİKİM

"Türkiye'de bu teknolojik altyapı ve birikim var" diyen Özer, şöyle devam etti:"Otomotiv ana ve yan sanayii gerekli teknolojiye ve deneyimli insan gücüne sahiptir. Genç, dinamik, istekli ve bilgili işgücümüz, sadece otomotivde değil, tüm alanlarda Türkiye'nin en büyük avantajıdır. Bugün küreselleşmenin de etkisiyle hiçbir otomotiv endüstrisinde yüzde 100 oranında yerli imalat söz konusu değildir. Kullanılan parçaların bir kısmı da ithal edilebiliyor. Bu durum, kendi otomobil markası bulunan ülkelerde de geçerli, parça ithalatı oluyor."

İTHAL PARÇALAR

Özer, Türkiye'de üretilecek otomobilde ithal parçaların kullanılabileceğini ancak markanın Türk olması nedeniyle otomobilin de yerli olacağını dile getirdi. Türkiye'de otomobil üretiminde önemli oranda yerlilik bulunduğuna dikkati çeken Özer, "Dolayısıyla, aracın büyük kısmı Türkiye'de üretilir, bir kısmı ithal parçalardan oluşabilir. Önemlisi, üretilecek aracın ülkemizin markası olmasıdır, bence bu mümkündür. Bence o şekilde de yerli araçtır" diye konuştu.

04 Kas 2013 - 10:41 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.