ÇALIŞAN SAĞLIĞI BİRİMİ KURULDU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı Arasında imzalanan “İş Sağlığı ve Güvenliği Alanında” İşbirliği Protokolü kapsamında Sakarya...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı Arasında imzalanan “İş Sağlığı ve Güvenliği Alanında” İşbirliği Protokolü kapsamında Sakarya’da Toplum Sağlığı Merkezleri bünyesinde, kurumsal olarak işyeri hekimliği hizmeti sunmak üzere Çalışan Sağlığı Birimi kuruldu. Türkiye’deki 25’inci Çalışan Sağlığı Birimi olan birim Valilik Kampüsü içindeki Halk Sağlığı Müdürlüğü idari hizmet binasının alt katında hizmet vermeye başladı

Sakarya Halk Sağlığı Müdürlüğünce, koruyucu ve önleyici iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin sunumunun gerçekleştirilmesi amacıyla, konuyla ilgili gerekli düzenleme ve hazırlıklar geçtiğimiz aylar içinde tamamlanarak ruhsat için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ilgili birimlerine yazılı müracaatta bulunulmuş ve ilgililerce yerinde yapılan inceleme sonucunda, Halk Sağlığı Müdürlüğü Adapazarı Toplum Sağlığı Merkezi bünyesinde Çalışan Sağlığı Birimi resmen kuruldu.

Adapazarı Toplum Sağlığı Merkezi Çalışan Sağlığı Birimi Valilik kampüsü içindeki Halk Sağlığı Müdürlüğü idari hizmet binasının alt katında hizmet vermeye başladı.

Birimde, iş yeri hekimliği sertifikasına sahip 2 hekim ve yeterli sayıda yardımcı sağlık personeli görev yapıyor. Çalışan Sağlığı Biriminden tüm işletmeler, fabrikalar ve değişik iş kollarında çalışan kişiler toplu olarak veya ferdi olarak hizmet alabilecekler.

Sakarya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aydın Erdoğan konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “İlimizde koruyucu ve önleyici iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri bugüne kadar sadece Özel Sağlık ve Güvenlik Birimleri (OSGB) tarafından verilmekteydi. Artık bu hizmetler kamu adına Adapazarı Toplum Sağlığı Merkezi Çalışan Sağlığı Birimi tarafından da verilmektedir. Bugün itibari ile Ülke çapında sadece 25, ilimizde Toplum Sağlığı Merkezi bünyesinde Çalışan Sağlığı Birimi kurulmuş bulunmaktadır. Yani kamuya ait Çalışan Sağlığı Birimi mevcut olan 25 ilden biri de bizim ilimizdir” dedi.

11 Kas 2013 - 12:16 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.