SAÜ’ye Tam Not

Sakarya Üniversitesi’nin gönüllü olarak başvurduğu Avrupa Üniversiteler Birliği’nin (EUA) Kurumsal Değerlendirme Programı (KDP) sonuçları belli oldu.

EUA’nın raporunda Sakarya Üniversitesi için “Ne yapmaya çalıştığı konusunda ve çalışanlarının, öğrencilerinin çabalarının sonuçları hakkında yüksek seviyede bilgiye sahip olan, kendini çok iyi şekilde tanıyan bir kurumdur. Ayrıca dışsal bağlantılara aşina olan; kurumun yönetimi ve yönetişimi için iyi gelişmiş mevcut sistemleri olan gayretli ve dışa dönük bir üniversitedir” değerlendirilmesinde bulunuldu. Avrupa Üniversiteler Birliği’nin yürütmüş olduğu Kurumsal Değerlendirme Programı, yükseköğretim kurumlarının, yükseköğretim tecrübesi olan liderler tarafından gerçekleştirilen kapsamlı bir değerlendirme yoluyla en yüksek fayda elde etmelerini sağlamak üzere oluşturulmuş bir program.

BAŞARILI BİR ÜNİVERSİTEYİZ

Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, EUA’nın iki aşamadan oluşan saha ziyareti sürecinde Sakarya Üniversitesi hakkındaki tespitlerini paylaşarak, olumlu değerlendirmelerini ve önerilerini sunduğunu ifade etti.

Dünyanın en iyi üniversiteleri arasına girme hedeflerinin bulunduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Elmas, bu konudaki tüm göstergelerin de üzerinde durduklarını söyledi. Rektör Elmas, “EUA ekibi bu süreçte üniversitemiz hakkındaki pozitif değerlendirmede bulundu. Böylece evrensel kriterlere uygun başarılı bir üniversite olduğumuz farklı bir kurum tarafından daha tescillendi. EUA ekibi, öğrencilerimizin memnuniyet düzeyinin yüksek olduğunu, personelimizin misyona bağlı, çalışkan ve pozitif çalışanlar olduğunu, hem eğitim hem de araştırma kalitesini artırma isteğimizin bulunduğunu, dolayısıyla üniversitenin birimlerinin iyi yönetildiği sonucuna vardılar. Bu süreçte biz de yaptığımız çalışmalarımızın sonuçlarını görmüş olduk” dedi.

25 Tem 2016 - 15:39 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.