Sağlıkta Sözleşmeli Alımı İçin Rekor Başvuru

OHAL kararnamesi ile kapatılarak devlete bağlanan hastanelerde ve meslekten atılanların yerine görevlendirilecek sözleşmeli personel alımı için Sakarya'da rekor başvuru gerçekleşti.

Olağanüstü hal uygulamasının ilk kararnamesine göre ilimizde Özel Altınova Hastanesi kapatılarak, hastane Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlanmıştı.

Bu hastanedeki hizmetin devam etmesi için SEAH bünyesinden önemli sayıda personel Altınova'ya kaydırılırken, Sakarya'daki kamu hastanelerinde açığa almalar da devam ediyor.

BAŞVURULAR DURDURULDU

Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Sağlık Bakanlığı kararı gereği personel açığını gidermek için hafta başında başvuruları kabul etmeye başladı.

Taşerona bağlı sözleşmeli tıbbi sekreter, temizlik görevlisi ve güvenlik görevlisi personeli için 5 günde 5 bine yakın başvuru gerçekleşti. Sayı çok olunca da Genel Sekreterlik başvuruları durdurma kararı aldı. Başvurularda yapılacak inceleme sonucu işe alınacak olanlar, ilk olarak Altınova ek binasının hizmete girmesiyle acil personel ihtiyacı bulunan SEAH'ta görevlendirilecek.

30 Tem 2016 - 17:28 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.