SATSO ÜYE EĞİTİMLERİNDE HIZ KESMİYOR

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası eğitim programları ile ilgili atağa geçti. SATSO’da gerçekleştirilen eğitimler üyeler tarafından da ilgi ile takip ediliyor.

Üye ihtiyaçlarına, sektörel gelişimlere uygun olarak yeni vizyonda hazırlanan eğitimler, SATSO tarafından düzenlenip Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM)eğitim uzmanları tarafından profesyonel bir şekilde veriliyor.

Bu doğrultuda Kasım ayı eğitimleri hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz hafta düzenlenen Yöneticilikte Yol Haritası eğitimi Uzman Dilek perçin tarafından verildi.

SATSO Üyesi firma yöneticileri ve yönetici adaylarının katıldığı eğitimde, yöneticinin yol haritasının ipuçları, genel yönetici tipleri, motivasyon arttırıcı davranışlar, adaptörler-gelenekçilikler, ınnovatörler-yenilikçiler, ahenk, uyum ve güven yaratmak için yapılması gerekenler, konularında katılımcılara detaylı bilgiler verildi.

ABİGEM Uzmanı Selami Kaplan tarafından verilen “Etkili Konuşma ve Diksiyon” eğitiminde ise Ses ve ses egzersizleri, nefes ve nefes egzersizleri, söyleyiş, tonlama, vurgulama, konuşma hızı, artikülasyon, ses çalışmaları ve diyaframın kullanımı ve konuşma teknikleri hakkında bilgi verildi.

Katılımcılar bu teknikleri örnek metinler üzerinde doğru uygulamaya yönelik bilgiler alırken diksiyon, beden dili ve kişinin kendini ifade etme ustalığı konusunda bilgi sahibi oldular.

Uygulamalı olarak gerçekleştirilen eğitimde Uzman Selami Kaplan etkili bir konuşma için öncelikle fiziksel olarak hazır olmak gerektiğini belirterek, “İlk adım olarak bedenin ısıtılmasıyla başlanır, sesin ısıtılması ve diyaframın öğretilmesiyle devam edilir. Daha anlaşılabilir bir konuşma için, dudak ve dil tembelliğinin giderilmesi için dudakların, dilin ve çene kaslarının ısıtılması ve bu organların tekerlemeler yardımıyla daha aktif kullanımı gereklidir” dedi.

16 Kas 2013 - 17:11 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.