ÇOCUK DOSTU SAKARYA

Sakarya Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Av. Leyla Ekmen Epözdemir, çocuk Dostu Sakarya projesini hayata geçirmek üzere protokol imzaladıklarını açıkladı.

Çalışma ile toplu kullanım alanları çocuklar düşünülerek tasarlanacak.

ÇOCUK DOSTU KENT

18-22 Kasım arasında kutlanan Çocuk Hakları Günü ile ilgili konuşan Avukat Epözdemir, “Sakarya Barosu olarak ilimizde bir haftalık etkinlik ile dünya çocuk hakları gününü kutlamaktayız. Çocuğun öncelikle aile içinde, aile çevresinde, okulda, mahallede, sokakta, yaşadığı kentte korunmasını ve çocukla ilgili karar alınması halinde çocukların görüş bildirmesi ve görüşün dikkate alınmasını emreder. Kentlerin, eğitimden sağlığa, içme suyundan ulaşıma, tiyatrodan sanat merkezine adliyeden belediyeye çocuğa uygun olması gerekiyor” dedi.

PROTOKOL İMZALANDI

Epözdemir, “Biz bu dizayna çocuk dostu kent diyoruz. Bu sene Sakarya Barosu Çocuk Hakları Komisyonu olarak 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü temamızı ‘’Çocuk Dostu Sakarya’’ olarak belirledik. Sakarya Baro Başkanlığı, Sakarya Valiliği, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile Çocuk Dostu Sakarya için protokol imzalandı” diye konuştu.

ETKİNLİKLER DÜZENLENECEK

Haftanın ilk etkinliği 18 Kasımda başlayacağını vurgulayan Epözdemir “İlk günümüzde özgürlüğünden yoksun kalmış çocuklarımızın görüşlerine başvuracağımız Ferizli Cezaevinin ziyareti yapılacaktır. Milli Eğitim katkılarıyla ilköğretim öğrencileri arasında resim yarışması düzenleyerek çocukların hayallerine başvurduk” diye konuştu.

DESTEK ÇAĞRISI

Epözdemir şöyle devam etti: “20 Kasım da AKM’de tiyatro gösterimi ve ‘’Çocuk Dostu Sakarya’’ konulu resim yarışmasında dereceye giren çocukların Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen hediyelerin verileceği ödül töreni düzenlenecektir.”

Çocuk dostu şehir nedir?

Sakarya’da başlanacak olan ve Türkiye’de bir olma özelliğini taşıyacak olan ‘Çocuk Dostu Şehir’ projesi, çocukları düşünen bir kent inşa etme fikrine dayanıyor.

KENT İNŞA ETMEK

Çocuk Dostu Şehir Projesi özetle: “Bir kent için önemli bir prestijdir. Çocuk dostu bir şehir çocuk hakları sözleşmesinin en kapsamlı şekilde uygulanmasını taahhüt etmiş demektir.Çocuk Dostu Şehir her çocuğun her gencin alt başlıkta sıralanan haklarını garanti eder”

İŞTE MADDELER

1)Çocukların yönetime aktif katılımının sağlanması

2)Şehirle ilgili isteklerini açıklayabilecek bir ortam hazırlanması

3)Aile,topluluk ve sosyal hayata katılım. Temel hizmetlere(eğitim,sağlık gibi) ulaşabilme

4)Sağlıklı içme suyu ve hijyenin sağlanması

5)İstismar,şiddet ve kötü muameleden korunma için tedbirler alınması

6)Güvenli sokak ve caddeler

7)Arkadaşlarıyla oynayabilecekleri güvenli oyun alanları

8)Yeşil alan ve hayvanlarla içiçe bir yaşam

9)Temiz hava ve temiz çevre

10)Kültürel ve sosyal olaylarda aktif olarak yer alma

11)Etnik cinsiyet,dinsel,yoksulluk/zenginlik,engellilik gibi alanlarda ayrımcılığın ortadan kaldırılması Çocuk dostu şehir vizyonunda amaç çocuk haklarının tanınması gerçekleştirilmesi çocukların hayatlarının iyileştirilmesi iyi bir toplum hayalinin gelecekte gerçekleştirilmesidir.

Saim İşçi

18 Kas 2013 - 09:58 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.