Çiftçi kredileri ertelensin

Sakarya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hakan Candemir, son iki yılda hayvancılıkta ciddi anlamda büyük zararettiklerini belirterek, çiftçilerin bankalardan aldıkları kredilerini 2 yıl geriye ötelenmesine talebinde bulundu.

ZOR GÜNLER GEÇİRDİK

2013 yılı süt üreticileri olarak sıkıntılı bir yıl geçirdiğini ifade eden Candemir, “Son iki yılda hem havaların kurak geçmesi hem de yem fiyatları yüksek olması nedeniyle oldukça zor günler geçirdik. Özellikle yem fiyatların yüksek olması hayvancılıkta ciddi anlamda sıkıntılar yaşadık. Hayvan yetiştiricilerimiz bankalardan aldıkları kredileri geri ödemede sıkıntı yaşıyorlar. Bu anlamda sizlerin aracılığıyla, çiftçilerimizin bankalardan aldıkları kredi borçlarını en az 2 yıl geriye ötelenmesi için Bakanlığa çağrıda bulunmak istiyoruz. Çünkü hakikaten çiftçilerimiz zor durumda. Eğer önlem alınmazsa süt işletmelerin yüzde 40’ı kapanma durumuna gelebilir” dedi.Candemir ayrıca 2014 yılında en büyük hedeflerin Sakarya’daki süt ve süt mamullerini Avrupa’ya ihracat yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Saim İŞÇİ

19 Kas 2013 - 10:32 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.