CHP Türkiye'nin Teminatıdır

CHP Sakarya İl Başkanı Ayça Taşkent CHP’nin 93’üncü kuruluş yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Milli Mücadele’den doğan Cumhuriyet Halk Partisi’nin, Türkiye'nin teminatı olduğunu söyledi.

Saim İŞÇİ
Saim İŞÇİ Tüm Haberleri

CHP’nin, Büyük Atatürk’ün önderliğinde “Vatanın bütünlüğü, milletin bağımsızlığı tehlikededir” tespitiyle başlatılan Kurtuluş Savaşı’ndan doğduğunu belirten Taşkent, “CHP, kuruluşundan bu yana, aklın ve bilimin rehberliğinde bağımsızlığı, demokrasiyi, özgürlükleri ve bölünmez bütünlüğü savunmuş, Cumhuriyet ışığını Anadolu’nun her köşesine taşıma çabasında olmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi,Türkiye'nin teminatıdır. CHP, Atatürk'e ve onun devrimlerine gönül vermiş olanların partisidir. Misak-ı Milli sınırları için ülkemizin bölünmez bütünlüğünü savunan ve tüm kesimlere kucak açan CHP ilk zamanki ruhu ile yoluna devam etmektedir.

CIKIŞIN YOLU CHP’DİR

Bugün Türkiye, Cumhuriyetimizin temel değerlerinin erozyona uğratıldığı, demokrasinin, hukukun temel ilkelerinin yerle bir edildiği, kanun hükmünde kararnamelerle temel hak ve özgürlüklerin rafa kaldırıldığı bir dönemden geçiyor. Buradan çıkışın yolu Cumhuriyet değerleridir, ilkeleridir. CHP, bu gidişatın durdurulması için tüm gücüyle çalışacak, Türkiye’yi içine sürüklendiği bu karanlık ortamdan çıkaracak, yurttaşlarımızla el ele vererek Cumhuriyetimizi aydınlık yarınlara taşıyacaktır. ‘Benim iki büyük eserim var biri Cumhuriyet, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’ diyen Kurucumuz ve İlk Genel Başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarını saygı ve şükranla anıyoruz. Eserlerini savunacağız ve yaşatacağız.” Saim İŞÇİ

09 Eyl 2016 - 10:19 - Siyaset

Mahreç  Saim İşçi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.