DÖRT İLÇE 28 MAHALLEDE

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında İstanbul, Kocaeli ve Sakarya'daki taşınmazlar kamulaştırılacak. Bakanlar Kurulu yol güzergahında ki taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı aldı.

Güzergah Netleşti

Kuzey Marmara Otoyolu (Yavuz Sultan Selim Köprüsü dahil) Projesi Kınalı-Odayeri ve Kurtköy-Akyazı (bağlantı yolları dahil) kesimlerine yönelik olarak bazı taşınmazların Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. İstanbul Silivri’de başlayıp Akyazı’da bitecek projenin kısa sürede başlaması için çok sayıda taşınmaz kamulaştırılacak

28 Mahalle

Bakanlar Kurulu kararına göre Sakarya’da 28 mahallede kamulaştırma yapılacak. Adapazarı Kömürlük, Kulaksız, Korucuk, Karapınar, Karaman, Karakamış, Hacıramazanlar, Güneşler, Dağdibi, Çerçiler, Çelebiler, Trabzonlar, Abalı, Tekeler, Süleymanbey, Rüstemler. Akyazı'ya bağlı Kızılcıkorman, Eskibedil, Bediltahirbey, Vakıf, Uzunçınar, Topağaç, Osmanbey, Bedilkadirbey. Serdivan Beşevler ile Erenler’e bağlı Küçükesence.

Şehri ikiye bölecek

Kuzey Marmara Otoyol projesi ilk gündeme geldiğinde SATSO’da toplanan STK temsilcileri şehrin ortasından geçirilmek istenen projenin kuzeye kaydırılmasını önermişti. Bakanlar Kurulu Kararı ile kamulaştırılacak bölgelere bakıldığında otoyol yeni yerleşim bölgesi ile şehir merkezinin arasından geçecek.

İki noktadan erişim

Acele Kamulaştırma Kararı alınan projeye Sakaryalılar iki noktadan erişebilecek. Sakaryalılar Evrenköy yakınlarından ve Akyazı’dan yeni otobana giriş-çıkış yapabilecek. Şehirde görev yapan sivil toplum kuruluşlarının tavsiye ettiği güzergah ile onaylanan güzergah arasında 7 kilometrelik bir fark bulunuyor.

24 Eki 2016 - 09:33 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.