TEHDİT PAHALIYA PATLADI

Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli doktorlara tehdit ve hakaret eden A.Ö. isimli şahısa, bu hareketi pahalıya patladı.

Hem mahkeme hem avukat masraflarını ödeyen A.Ö, 5 yıl boyunca denetim süresine tabi tutulacak.

Olay, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Kliniğinde 26 Mart 2013 günü meydana geldi. A.Ö. isimli şahıs hastasının tahlil sonuçlarını, Dr. E.Ç.’ye göstermek istedi. Dr. E.Ç, o günkü görevi nedeniyle hastanın kontrolünü serviste yapamayacağını söyleyerek hastayı poliklinik gününe çağırdı. Bunun üzerine A.Ö., Dr. E.Ç. ve o an klinikte bulunan diğer doktorlara hakaret etmeye başladı. A.Ö., yakınları tarafından engellenme çabalarına rağmen doktorlara saldırmaya çalıştı, başarılı olamayınca tehditlerde bulundu. Bu sırada beyaz kod uygulaması yapıldı ve servise gelen güvenlik görevlileri A.Ö. isimli kişiyi uzaklaştırdı.

Hakaret ve tehdite maruz kalan sağlık çalışanları şikâyetçi oldu. Sakarya Sulh Ceza Mahkemesinde görülen davaya, Sağlık Bakanlığı avukatları müdahil oldu. Hakaret ve tehdite maruz kalan doktorları, tanıkları ve A.Ö. isimli şahsı dinleyen mahkeme, mevcut delilleri de inceleyerek A.Ö.’ yü kamu görevlisine hakaret ve tehditten suçlu buldu.

Mahkeme, A.Ö. isimli şahsı kamu görevlisine hakaret suçundan 1 yıl hapis cezası ile cezalandırdı. A.Ö.’nün önceden cezası olmaması nedeniyle ceza 5 yıl ertelendi. Şahsın 5 yıl süre ile denetim süresine tabi tutulmasına karar verildi. Mahkeme, masrafları Sağlık Bakanlığının avukatlarının avukatlık ücretlerinin de ödemesine hükmetti. Bu kararla tehdit ve hakarete maruz kalan doktorların da manevi tazminat hakkı doğmuş oldu.

27 Kas 2013 - 12:16 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.