Yılmaz Vural Premier League'de

Türkiye'nin 'seyyah teknik adamı' Cardiff City ile el sıkıştı.

Başarılı hoca, İngiltere Premier League ekiplerinden Cardiff City'nin Kıbrıslı Türk olan Başkanı Mehmet Dalman ile her konuda anlaşırken, imza için mevcut teknik direktör Malky Mackay'ın görevinden ayrılması bekleniyor.

HÜRRİYET'ten Koray Durkal'ın haberine gçre; TÜRKİYE'de çalıştırmadığı takım neredeyse kalmayan Yılmaz Vural'ın yolu bu kez İngiltere'ye düştü. En çok takım çalıştıran teknik adam olan Vural, unvanları arasına, Premier Leauge'de görev yapan ilk Türk teknik adam olmayı da ekleyecek.

Yılmaz Vural, Cardiff City'nın Kıbrıslı Türk Başkanı Mehmet Dalman'ın daveti üzerine geçtiğimiz hafta İngiltere'ye gitti.

Bir süredir takımın teknik direktörü Malky Mackay'dan memnun olmayan Dalman, görevden kendi isteğiyle ayrılması için deyim yerindeyse operasyon üstüne operasyon yapıyordu.

Mackay'ın teknik heyetinde yer alan yardımcılarını bir bir gönderen Dalman, sabırla onun da istifasını sağlamaya çalıştı. Ancak taraftarlarca da oldukça sevilen 41 yaşındaki teknik adamın direncini kırmayı başaramadı.

İSTİFA ETMEDİKÇE SÜREÇ UZUYOR

Bu süreç yaşanırken, Vural'ın Dalman tarafından İngiltere'ye davet edilmesi, İngiliz basınının dikkatinden kaçmadı. Menajer Muzzi Özcan vasıtasıyla Vural'a ulaşan İngiliz gazetelerinden Daily Mail, uzunca bir röportaja da sayfalarında yer verdi.

Vural ile Dalman arasında süren görüşmeler, önceki akşam uzlaşmayla sonuçlandı. Parasal konular da dahil her konuda anlaşan tarafların işi resmiyete dökmesinin önündeki tek engel Mackay'ın halen istifa etmemiş olması. Dalman, bu aşamada Mackay'ın görevine son vererek, şimşekleri üzerine çekmek istemediği için, Vural olayı bir süre beklemede kalacak.

MESUT'UN LOCASINDA İZLEDİ

Cardiff City'nin Premier League'de arka arkaya birkaç kötü sonuç alması halinde Mackay'ın istifası veya en geç Ocak ayında tarafların sözleşmeyi karşılıklı feshetmeleri bekleniyor. Başkan Dalman, bu ayrılığın ardından, çok istediği Yılmaz Vural'ı göreve getirecek. Öte yandan Yılmaz Vural, Londra'daki son gününde önceki akşam Arsenal'in Napoli ile oynadığı şampiyonlar ligi maçını Mesut Özil'in locasında, ünlü futbolcunun babası ve ağabeyinin davetlisi olarak izledi.

İngilizler Ferguson'la kıyasladı

TRANSFER gelişmeleri sonrası Yılmaz Vural, İngiltere'de de konu oldu. Daily Mail, aynı yılda (1986) teknik adamlığa başlayan Alex Ferguson ile Vural'ı karşılaştırdı. Gazete Yılmaz Vural'ın 22 farklı takımı, Ferguson'ın tek ekibi çalıştırmasına dikkat çekti. Haberde Vural'ın, "Bütün dünyanın gözü İngiltere'de. Herkes İngiliz futbolundan bir şeyler almak istiyor. Profesyonel futbolun en yüksek seviyesi. Herkes sever. Türkiye'de de çok seviliyor" ifadeleri kullanıldı.

'İsteyen başka kulüpler de var'

İNGİLTERE'de çok olumlu görüşmeler yaptığını söyleyen Yılmaz Vural, Hürriyet'e şu bilgileri verdi:

"Şu anda mevcut bir teknik adam varken, benim kesin şeyler söylemem doğru olmaz. Ancak konuşmalarımızda muhataplar ile aramızda bir pürüz olmadı. Premier League dışında İngiltere'de alt liglerde iki kulüp de benimle çalışmaya hazır olduklarını bildirdi. Beklemedeyiz." Vural'ın ismini vermek istemediği kulüplerin Portsmouth ve Sheffield United olduğu öğrenildi.

22 FARKLI TAKIMI ÇALIŞTIRDI

1986-88 Malatya

1988-89 Antalya

1989 Samsun

1989-90 Bursa

1990-91 Karşıyaka

1991 Adana

1991-93 Bursa

1993-94 G.Antep

1995-96 Eskişehir

1996-97 Sarıyer

1997 Trabzon

1997-98 G.Birliği

1998-99 Konya

1999 Ç.Dardanel

1999-00 Bursa

2000-01 Denizli

2001 D.Bakır

2003-04 Adana

2004 Ç.Rize

2005 A.Gücü

2005-07 Antalya

2008 Manisa

2008 Kocaeli

2009-11 Kasımpaşa

2011 Konya

2012 Sakarya

2012-13 Elazığ

28 Kas 2013 - 12:57 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.