GEZİ’NİN İKİNCİ DAVASI BAŞLADI

Taksim Gezi Parkı eylemlerine destek amacıyla Sakarya’da protesto yürüyüşlerine katılan eylemciler hakkında açılan 2'inci dava bugün başladı.

46 kişinin yargılandığı dava Sakarya Adliyesinde görüldü.

2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada sanık ve avukatları hazır bulundu. İfade alımıyla başlayan davada sanık Gurbet Durmuş, "Herhangi bir örgüt üyesi değilim. Protesto olduğunu sosyal medyadan öğrenerek katıldım. Sakarya polisi bizi korudu. Bize yardımcı oldu. Çevreye zarar vermedik. Eylemlere katıldım. Suçlamaları kabul etmiyorum” dedi.

TKP üyesi Murat Taksim de verdiği ifadesinde, "31 Mayıs gecesi Taksim’de keyfi ve mahkeme kararını hiçe sayarak Gezi Parkına yapılacak olan AVM’ye karşı duran birçok arkadaşımız yaralandı. Bu eylem tüm ülkede olduğu gibi Sakarya’da da oldu. TKP üyesiyim. Eylemlere destek verdim. Protestoları sosyal medyadan öğrendim ve katıldım. Suçlamaları kabul etmiyorum” diye konuştu.

CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Deniz Akar ise, Taksim Gezi Parkı olaylarında polis ve hükümetin tavırlarının çok yanlış olduğunu belirterek şunları söyledi: "Tüm ülkede olduğu gibi Sakarya’da da protesto yapıldı. Yasal olarak bu davaların hangi temele dayandığını anlamıyorum. Polis bize dağılın demedi ama istişare yaptı. Polisin hakkımızda iddianame hazırlamasını anlamıyorum. Suçlamaları kabul etmiyorum.”

Eksik ifadelerin olması ve esasla ilgili savunma yapılamadığından dolayı dava ileri bir tarihe ertelendi.

Sakarya'da Gezi Parkı olaylarına destek verdikleri gerekçesiyle geçen hafta 24 kişi hakim karşısına çıkmıştı. Bugün görülen dava da ise 46 kişi hakim karşısına çıktı. Mahkemeye katılan arkadaşlarını bekleyen gençler, Sakarya Adliyesi önünde herhangi bir açıklama yapmadan mahkemenin bitmesini bekledi.

29 Kas 2013 - 15:19 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.