Engelsiz Kent inşa edeceğiz

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sapanca Belediye Başkan Adayı Oya Arapoğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yayınladığı mesajda: “Binaların açık alanları ve ulaşım araçları engellilerin bağımsız olarak hareketine imkan sağlayacak biçimde tas

ÇAĞDAŞ KENT

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sapanca Belediye Başkan Adayı Oya Arapoğlu, yaptığı yazılı açıklamada: Kentler farklı guruplardan insanların bir arada yaşamakta olduğu yerlerdir. Bu nedenle kentler planlanırken ve inşa edilirken bu gurupların ihtiyaçlarının dikkate alınması ve yaşama geçirilmesi, çağdaş kent planlama ve mimarlık anlayışının ayrılmaz bir parçasıdır” dedi.

EŞİT FIRSAT

Binaların, açık alanlar ve ulaşım araçları engellilerin bağımsız olarak hareketine imkan sağlayacak biçimde tasarlanmalı ve inşa edilmesi gerektiğini ifade eden Arapoğlu, “Bu, herkes için önemli bir gereklilik olmasının yanında, engellilerin toplum yaşamına diğer insanlarla eşit fırsatlarda katılabilmesi için bir zorunluluktur. Yerel yönetimler kentte engelliler, yaşlılar, çocuklar gibi özel gereksinim guruplarının durumlarına uygun önlemleri, bu alandaki uzmanlarla, meslek odalarıyla ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği halinde yaşama geçirmelidir” diye konuştu.

ENGELSİZ ŞEHİR

Arapoğlu, açıklamasına söyle devam etti: “Geçmişte şehir plancısı kimliğiyle mesleki sorumlulukla konuyu sık sık gündeme getirdiğimiz gibi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle kent yönetimine talip belediye başkan adayı şehir plancısı olarak da bu bakış açımızı bir kez daha tekrarlıyoruz. Engelsiz Şehir Planlaması, Engelsiz Dünya Tatil Köyü, Engelsiz Olimpik Spor Kompleksi,Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi projelerimizle, toplum hayatına tam katılım yönündeki fırsat eşitliğini bozan engelleri ortadan kaldırıp,kentimizin yaşamsal değerini önemseyerek Engelsiz Kent tasarlamayı görev ve sorumluluklarımızdan biri olarak görüyoruz.”

03 Ara 2013 - 11:02 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.