Artık yatırımları denetleyecekler

Sakarya İl Özel İdaresi 30 Mart itibari ile kapanacak. Bünyesinde 238 personel bulunan İl Özel İdaresinde 155 işçi Büyükşehir Belediyesine geçecek. Kalan 128 kişi ise Yatırım İzleme Koordinasyon Merkezi adını alacak idarede çalışacak.

GÖREVLER DEĞİŞECEK

6360 sayılı kanunla il özel idareleri yeni bir yol ayrımına geliyor. Bu kanun 2014 yılı mahallî idareler genel seçimi sonrasında, büyükşehir belediyelerinin sınırlarını il mülkî sınırları olarak genişletilecek. İl Özel İdaresi ismi ise Yatırım İzleme Koordinasyon Merkezi olarak belirlenecek.

155 İŞÇİ BÜYÜKŞEHİR’E

Sakarya il Özel İdaresi’nde şu anda hali hazırda çalışan toplam 283 personel de idarenin kapanması ile farklı yerlerde görev alacak. Bu personeller içersinde memur olan toplam 128 kişi İl Özel İdaresinin yerine kurulacak olan Yatırım İzleme Koordinasyon Merkezinde görev alacak. Geriye kalan 155 işçi ise Büyükşehir Belediyesi’ne aktarılacak.

MERKEZ NE YAPACAK?

Yatırım İzleme Koordinasyon Merkezi yatırım ve hizmetlerin etkin olarak yapılması, izlenmesi ve denetlenmesi, afet ve acil yardım hizmetlerinin koordinasyonu ve yürütülmesi,

ilin tanıtımı, gerektiğinde merkezi idarenin taşrada yapacağı yatırımların yapılması ve koordine edilmesi gibi görevleri yürütecek. Merkezler Vali’ye bağlı olacak.

YATIRIM KOORDİNASYONU

Bakanlar Kurulu kararı ile illere bağlı ilçeler ve diğer illerde de Yatırım İzleme ve Koordinasyon Merkezi kurulabilecek. Bakanlıklar ve diğer merkezi idare kuruluşları, ödeneğini göndermek şartıyla illerde yapacakları her türlü yatırım, yapım, bakım, onarım ve yardım işlerini yatırım izleme ve koordinasyon merkezleri aracılığıyla yapacak. Saim İşçi

09 Ara 2013 - 10:33 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.