Ünver, Toçoğlu'na depremle yüklendi

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nun meclis toplantısında, "Afet sonrası toplanma alanı nedir?Bunu anlamıyorum" sözleri eleştiren MHP Büyükşeh...

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nun meclis toplantısında, "Afet sonrası toplanma alanı nedir?Bunu anlamıyorum" sözleri eleştiren MHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Orhan Ünver, "Böyle bir başkanın bu şehri yönetmesi büyük bir talihsizliktir.Toçoğlu kendi cehaletini itiraf etti" dedi

MHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Orhan Ünver, Büyükşehir Belediye Meclisinde MHP Grup Başkan Vekili Metin Ökden'in, "Sakarya depreme hazırlıksız, toplanma alanları bile belli değil" şeklindeki eleştirisine cevap veren Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nu eleştirdi. Toçoğlu Ökden'in bu sorusunun ardından meclis tutanaklarına giren konuşmada, "Sakarya’nın depreme hazırlıksız olduğunu söylemek çok doğru bir şey değil. Bir kere toplanma alanları, tadilat alanları bunları nasıl telaffuz ediyorsunuz anlamakta zorluk çekiyorum. Hangi saatte ne zaman geleceği belli olmayan depremde insanlar koşa koşa belirlenen alanlarda toplantı mı yapacaklar. Toplanacaklar mı, böyle bir düşünce mi var. Herkes canını kurtaran enkazının başında bir şeyler bekleyecek" şeklinde konuşmuştu.

HANGİ BİNALAR HASARLI?

Deprem nedeniyle büyük acıların yaşandığı şehrimizde Toçoğlu'nun bu açıklamalarının büyük bir talihsizlik ve ciddiyetsizlik olduğunu söyleyen Ünver, "Arkadaşımızı cehaletle suçlayan Toçoğlu, kendi cehaletinin itirafını yaptığını anlayamamaktadır. Bizim için sürpriz olmayan bu açıklamanın sinyallerini Sayın Belediye Başkanı daha önceden vermiştir. İki kat imar sınırlaması ile Sakarya depreme zaten hazır demekle konunun ne kadar hafife alındığının göstergesidir" dedi. Dünya'da afet anında uygulanan yöntemlerin çok iyi hazırlık aşamalarından geçtiğini anlatan Ünver, "10 santim kar yağdığında bile hayatın felç olduğu bir şehirde böyle bir zihniyetten ancak böyle bir açıklama beklenirdi" dedi.

ENKAZ BAŞINDA BEKLEYECEK NE DEMEK?

Deprem gerçeğine karşı hiç bir tedbirin alınmadığını ancak Zeki Toçoğlu'nun sadece açıklamadan öteye geçmeyen icraatlarının ise çok fazla olduğunu söyleyen Ünver, " Sakarya için en büyük şans böyle bir başkanın değiştirme imkânının çok yakın bir tarihte olmasıdır. Kıymetli hemşerilerimizin Belediye Başkanını değiştirmek için böyle bir açıklama gerekçe olarak yeterlidir. Onun için Sakarya’mızın tercihini bir daha Sayın Başkandan yana kullanmayacağını düşünüyoruz. MHP ve Kadroları bilgi ve birikimiyle 30 Mart 2014 tarihinde Büyükşehirde görevi devralmaya hazırdır. Sakarya mutlaka ‘Yeter Artık’ diyecektir. Şimdi söz sırası Sakarya’da" şeklinde konuştu.

11 Ara 2013 - 10:49 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.