“Şehrimizde yerleşim planı diye bir şey yok”

İMO'nun kuruluş yıldönümüne katılan MHP Milletvekili Münir Kutluata, "Deprem şehri olan Sakarya'da gelişmenin-planlamanın hangi istikamette yapılacağı, konut standartlarının belirlenmesi, bölge planları ve yerleşim planı diye bir şey yok.

GÜRPINAR VE EKİBİNİ KUTLADI

MHP Milletvekili Prof.Dr.Münir Kutluata, İnşaat Mühendisleri Odası Sakarya Şubesinin 49'ncu kuruluş yıldönümüne katıldı. Mühendislik mesleğinde 40 ve 25.yılını dolduran mühendislere plaket takdim eden Münir Kutluata, İMO'yu kutlayarak sözlerine başladı. Kutluata, "İnşaat Mühendisleri Odası bağımsızlığı ve haysiyetli duruşu ile takip ettiğimiz ve şeref duyduğumuz kurumlarımızdan bir tanesidir. Şube Başkanımız Hüsnü Gürpınar ve ekibini bir kez daha kutluyorum" dedi.

MÜHENDİSLERE ÖVGÜ

İnşaat sektörünün çok önemli olduğunu anlatan Kutluata, "Türkiye'nin neresine giderseniz gidin, nerede bir rant varsa orada başka işler dönüyor. Beton dökmekten başka bir iş yapılmıyor. Deprem ili olan şehrimizde gelişmenin ve planlamanın hangi istikamette yapılacağının üzerinde durulmuyor. Konut standartlarının belirlenmesi, planlanması, bölge planları ve yerleşim planı diye bir şey yok. Varsa yoksa bulduğumuz yere betonu döküyoruz" dedi.

PLANLI ŞEHİR

Kutluata, " İnşaat Mühendislerinin ve Sakarya'nın hassasiyetlerini biliyoruz. Ama bir eksik var. Oda şehri yönetenlerin hassas olmamasıdır. Umut ediyorum, şehrin yönetimlere hakim olan yeni bir yapı bu hassasiyet içinde olacaktır. Güvenli bir şehir, sağlam ve planlı bir şehir için adım atılır" dedi. Kutluata'nın konuşmasının tamamlanmasının ardından plaket töreni yapıldı.

31 Ara 2013 - 15:57 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.