HER SINIFIN YETİM BİR KARDEŞİ VAR

İHH İnsani Yardım Derneği'nin Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığının desteğiyle başlattığı 'Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var' projesine katılan Sakaryalı aileler, dünyanın 42 ülkesinde yaşayan bin yetim çocuğun düzenli olarak aylık masraf

42 ÜLKE

İHH'nın 42 ülkedeki yetim çocukların eğitim, sağlık, gıda, giyecek, barınma gibi temel ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik başlattığı projeye Sakaryalı aileler aktif katılım sağlıyor. Sakaryalılar, projenin başlangıcından bugüne kadar 42 ülkeden bin çocuğun aylık masraflarını karşılıyor. Dünyanın en fakir ülkelerinde bulunan çocuklar için düzenlenen projeye katılan aileler, aylık 90 liralık tutarı İHH aracılığıyla bu çocuklara ulaştırıyor.

FARKLI ÜLKELER

İHH İnsani Yardım Derneği Sakarya Temsilcisi Ruhi Ademoğlu, yaptığı açıklamada, ilk etapta ailelere projeyi kapsayan ülkeleri içeren kataloglar verdiklerini ve ailelerin istediği ülkedeki yetimlere ulaşma imkanına sahip olunduğunu söyledi. Yetim çocuklar konusunda ciddi çalışmalar yaptıklarını belirten Ademoğlu, "Her yılın belli günlerinde yetim çocuklar için özel programlar düzenleyerek onların yanında bulunuyoruz. Bu kapsamda her bayram bir grup arkadaşımız, farklı ülkelerdeki yetimlerle bayramını geçiriyor" diye konuştu.

YETİM KARDEŞ

Ademoğlu, "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" projesine büyük önem verdiklerini vurgulayarak, "Bu proje bizim için çok önemli gerçekten. Bu kapsamda 42 ülkeden binlerce yetim çocuğun artık Türkiye'de bir ailesi var. Sakaryalı yardımsever aileler, bu projeye çok büyük duyarlılık gösterdi ve şu anda Türkiye'de en fazla yetime sahip çıkan ilk dört kent arasında bulunuyoruz. Türkiye genelinde ise bu rakam 35 bine ulaştı" şeklinde konuştu.

23 Oca 2014 - 11:37 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.