DÜNYAYA BARIŞI ŞİİR GETİRECEK

17. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları düzenlenen etkinliklerle devam etti. Suriyeli Şair Basheer al-Baker, “Dünyada barışın kurulmasında şiir çok önemlidir” derken; Madagaskarlı Şair Caylah, “Şiir bütün insanlık içindir” dedi. Kerry Shawn Keys ise; “Şii

Saim İŞÇİ
Saim İŞÇİ Tüm Haberleri

Sakarya Büyükşehir Belediyesi 17. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları Necmettin Erbakan Fen Lisesi ve Şehit Erol Olçok Anadolu Lisesi ile Kentpark’ta düzenlenen etkinliklerle devam etti. Günün ilk etkinliğinde şairler iki farklı lisede öğrencilerle buluştu. Şiir ve edebiyat dolu geçen programlara katılan şairler, öğrencilerin sorularını cevaplandırdı. Günün bir diğer etkinliğine ise Kentpark’ta bulunan Divan Kitap-Kafe ev sahipliği yaptı. Kent Orkestrası’nın mini konseriyle başlayan etkinlikte katılımcılar şairlerle sohbet etme imkanı buldu.

GELECEK SİZİN ELİNİZDE

Şiir ve barış ilişkisine değinen Suriyeli Şair Basheer al-Baker, “Dünyanın ve insanlığın geleceği sizin gibi gençlerin elindedir. Umarım barış içinde bir geleceğimiz olacak. Dünyada barışın kurulmasında şiir çok önemlidir” dedi. Şiir betimlemesi yapan Kerry Shawn Keys ise; “Şiir şelaleden içilen su ve onun içinde oluşan dalgalar gibidir” diye belirtti.

ŞİİR EVRENSELDİR

Şiir yazmadan önce ve yazarkenki duygularını gençlerle paylaşan Şair Elif Nuray, “Bir şiir yazacağım zaman enerjimin farklılaştığını hissediyorum. Bu bir sancı, sancıyı içinizden alıp dışarıya koyduğunuz zaman her şey normale dönüyor. Şiire başlamadan evvel kaşlarım çatık geziyorum. Bittikten sonra ise normal hayatıma devam ediyorum” diye belirtirken; Madagaskarlı Şair Caylah, “Şiir bütün insanlık içindir. Şiir evrenseldir. Benim için herşey şiir olma özelliği taşır. Dışarıda bir kuşa baktığımda onun ötüşü benim için bir şiirdir. Yada bir ineğin yürüyüşü bir şiirdir” ifadelerini kullandı. Saim İŞÇİ

12 Eki 2017 - 14:47 - Güncel

Mahreç  Saim İşçi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.