DP’DEN ELEŞTİRİ

DP İl Başkan Yardımcısı Cengiz Karabaş, müftülere nikah kıyma yetkisinin verilmesi ile ilgili görüşülecek yasa tasarısını doğru bulmadıklarını söyledi.

Saim İŞÇİ
Saim İŞÇİ Tüm Haberleri

DP İl Başkan Yardımcısı Cengiz Karabaş, müftülere nikah kıyma yetkisinin verilmesi ile ilgili açıklama yaptı. Karabaş, “Nikâh için müftülüklere müracaat eden çiftlerin giyim kuşan tarzları ne olacak? Herkes hür istediğini giyebilir. Ama dekolteli bir gelinlik giymiş biri müftülüğe gelince nasıl nikâh kıyılacak? Müftülük ne diyecek bunlara? Üstünüzü kapatın mı diyecek bunlara. Yani bir İslam dinini temsil edilen bir kurumda kılık kıyafet dikkat edilmeyecek mi? Bir camii ziyaretlerine giderken üstlerini başlarını örtmeye çalışırlarken, bir nikâh kıyma meselesini dekolteli bir gelinlikte nasıl çözecekler?

NİKAH KIYMA

Evlerde kıyılan dini nikâhlarda gelenek olarak gelinin vekâleti alınıyordu. Gelin dahil imamın yanına gelmiyordu. Şimdi bu resmi olarak nasıl kıyılacak. Müftülerin görevi İslam dininin uygulama şekillerini vatandaşlara imamlar vasıtasıyla öğretmektir. Resmi nikâh kıyma yetkisi yoktur. Şayet Türkiye’de evlendirme memur açığı varsa o zaman memur ataması yapsınlar. Bu açığı kapatmak için müftülüklere yetki vermeye ne gereği var ki. Bu anlamda önümüzdeki haftalarda meclis’te görüşülecek olan bu yasa tasarısını doğru bulmuyoruz” dedi. Saim İŞÇİ

12 Eki 2017 - 16:04 - Siyaset

Mahreç  Saim İşçi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.