UMKE EKİPLERİ GÜVEN VERDİ

Sakarya, Kocaeli ve Düzce UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) ekipleri 14-16 Şubat tarihleri arasında Sakarya’nın Sapanca İlçesi Yanık Sivil Savunma Merkezinde ortaklaşa bir tatbikat gerçekleştirdi. Ekiplerin üstün başarıları olası bir afet durumuna hazı

PLAKETLE ÖDÜLLENDİRDİ

Üç gün süren ve yağmur altında yapılan tatbikatlarda, KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyoaktif, Nükleer), enkazdan yaralı çıkarma, trafik Kazası, dağcılık kurtarma çalışmaları alanlarında önceden planlanan ve yazılan senaryolar, aslına uygun olarak başarıyla tamamlandı.

Tatbikat alanını gece geç saatlerde ziyaret eden Sakarya İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Murat Alemdar, Malatya’ya tayini çıkan ATT Yasiner Sarıbaş'a Sakarya’ya ve UMKE ekibine verdiği hizmet ve katkılarından dolayı teşekkür ederek plaketle ödüllendirdi.

HER ZAMAN HAZIR OLMALIYIZ

Konuyla ilgili açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Alemdar, “İlimiz ve Ülkemiz herkesin bildiği gibi deprem kuşağı üzerindedir. Geçmişte yaşadığımız 1967 ve 17 Ağustos 1999 depremleri hafızalarımızda hala canlılığını ve tazeliğini koruyor. Tabi ki en büyük temennim bu tür felaketlerin ülkemizde ve ilimizde yaşanmaması ama bizler sağlık camiası olarak her zaman tedbirli, tetikte ve hazır olmalıyız. Olacağız da. Bu tatbikatın gerçekleşmesinde emeği geçen tüm personelime ayrı ayrı teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

18 Şub 2014 - 16:31 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.