TRAFİKTE FARKINDALIK HAREKETİ BAŞLADI

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Şehir Paylaşmaktır’ sloganıyla başlatılan trafikte farkındalık projesinin tanıtım programı gerçekleştirildi.

Saim İŞÇİ
Saim İŞÇİ Tüm Haberleri

AKM’de yoğun katılımla gerçekleştirilen programda Vali İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, ilçe belediye başkanları, SESOB Başkanı Hasan Alişan, Sağlık İl Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, Genel Sekreter Yardımcıları Ayhan Kardan, Ali Oktar, Zafer Poyraz, SASKİ Genel Müdür Yardımcıları Sezar Ercan, Sebahattin Belik, Minibüsçüler Odası Başkanı Ali Bektaş, Otobüsçüler ve Servis Araçları Odası Başkanı Cevat Demir, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Feridun Canbaz, Büyükşehir ve SASKİ bürokratları, STK temsilcileri, muhtarlar, basın mensupları ve çok sayıda davetli katıldı.

İNSAN KUSURU

Başkan Zeki Toçoğlu, “Şehirlere göç ile bugünkü büyük kentler ortaya çıktı. Trafik, insan hayatının ve kent yaşamının en önemli meselelerinden birisi haline geldi. Hükümetimizin aldığı önlemlerle birlikte son yıllarda ölümlü kaza oranlarındaki düşüşe rağmen özellikle trafik güvenliği ülkemizin en önemli sorunlarından birisi. En büyük can ve mal kaybı halen trafik kazalarından kaynaklanmaktadır. Diğer ülkelere kıyasla, ülkemizdeki trafik kazalarında, ölüm oranlarının yüksek olması, büyük oranda insan kusurundan kaynaklanmaktadır.”

YAŞAM KONFORU ARTACAK

Büyükşehir Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, trafik ihlallerinin önüne geçilmesi ile can ve mal kazaları azalacak trafik güvenliği sağlanacak şehirde yaşam konforu artacaktır dedi.

Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, “Hızla gelişmekte olan ülkemizde refah seviyesi ve şehirleşme oranı ile birlikte araç sahiplik oranı da hızlı bir şekilde artmaktadır. Bu da trafik sorunlarını şehirlerimizin en önemli sorunu haline getirmektedir. Büyükşehir Belediyesi olarak her alanda olduğu gibi ulaşım alanında da önemli projeleri hayata geçirmekteyiz. Trafik kazalarında insan faktörünün oranının yüzde 99 olması bu alandaki eğitim ve sosyal projelerin önemini açıkça öne koymaktadır. Trafik ihlallerinin önüne geçilmesi ile can ve mal kazaları azalacak trafik güvenliği sağlanacak şehirde yaşam konforu artacaktır. Bu konuda toplumun her kesimine önemli görevler düşmektedir. Bu vesile ile paydaşlarımızla ‘Şehir Paylaşmaktır’ sloganıyla trafikte sorumluluk projesi başlatıyoruz” dedi.

DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜME AÇIĞIZ

SESOB Başkanı Alişan ise değişim ve dönüşüme hazır olduklarını söyledi. SESOB Başkanı Hasan Alişan, “Bir şehri paylaşmak için şehrin paydaşlarıyla birlikte olmak, sorunu beraber çözmek şerefine nail olduk. Dün bu şehri yönetiyoruz diye karar alan, meclisleri idare eden bireylerin olduğu dönemden, ilgili ve yetkililerin birlikte yaşama konusunda yapılabileceklerin istişare edilmesi bizleri mutlu etmiştir. Ulaşım alanında 2020 yılından sonra toplu taşımaya mesleki yeterlilik zorunluluğu geliyor. İfade etmem gerekir ki şehri paylaşmaya hazırız. Her türlü eğitim, önlem ve tedbire açığız. Değişime ve dönüşüme hazırız. Yeterki biz bu hizmeti sağlayabilecek ortam ve fırsatları bulalım” dedi. Saim İŞÇİ

13 Mar 2018 - 10:25 - Güncel

Mahreç  Saim İşçi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.