KALİTE SÜREÇLERİ VE AKREDİTASYON ÇALIŞTAYI

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Siyasal Bilgiler Fakültesi tarafından “Sosyal ve Beşeri Bilimlerde Kalite Süreçleri ve Akreditasyon Çalıştayı” düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi tarafından düzenlenen “Sosyal ve Beşeri Bilimlerde Kalite Süreçleri ve Akreditasyon Çalıştayı” 12 Mart Pazartesi günü Sakarya Best Western Premier Otel’de gerçekleştirildi.

İki farklı oturumda düzenlenen çalıştayın ilk oturumunda Sakarya Üniversitesi Rektörü ve Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza Al, İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can, Fen-Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Filiz Ertuğral Yamaç, SAÜDEK Koordinatörü Yrd .Doç. Dr. Tuba Canvar Kahveci ve EGPA-IIAS Temsilcisi Bardhyl Dobra birer sunum yaptı.

DERSLERE AKTİF KATILIM SAĞLAMALIYIZ

Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı ve SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas “Yükseköğretim Kurumsal Değerlendirme ve Akreditasyon Süreci” konusunda bir sunum yaptı. Dünyada akreditasyon alanındaki gelişmeler ve Türkiye’de yükseköğretimde akreditasyon süreçleri hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Elmas, SAÜ’nün bütün akreditasyon değerlendirmelerine hazır olduğunu belirtti. Üniversitelerde dünyadaki değişime açık, bir çok alanda yetkin öğrenciler yetiştirmenin önemine değinen Prof. Dr. Elmas, “Programı dizayn ederken, öğrencileri geliştirmeye yönelik aktivitelerde bulunmalıyız. Öğrencilerimizin derslere aktif katılımını sağlamamız gerekiyor. Öğrencilerimiz sınıf dışı ortamlarda da derslerine devam edebilmeli” diye konuştu.

Çalıştayın açılışında bir konuşma yapan Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı ve çalıştay koordinatörü Prof. Dr. Hamza Al, “Yurtdışındaki gelişmeler ile birlikte, kalite akreditasyon süreçleri ülkemizi de yakından ilgilendirir hale geldi. Yükseköğretim Kalite Kurulu ile yükseköğretimde kalite konusunun daha da yaygınlaşacağına gönülden inanıyorum” dedi.

DEĞERLENDİRMEYE HER ZAMAN HAZIRIZ

Sunumunda Sakarya Üniversitesi’nin kalite süreçleri hakkında bilgiler veren Sakarya Üniversitesi Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Kurulu (SAÜDEK) Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Tuba Canvar Kahveci, SAÜ’nün kalite yolculuğunda nasıl bir yol izlediğini katılımcılar ile paylaştı. SAÜ’nün geliştirdiği sistem ile her zaman ve her anda bütün kalite değerlendirme süreçlerine hazır olduğunu ifade eden Yrd. Doç. Dr. Kahveci, SAÜ’nün hedefleri ve stratejik planları konusunda bilgiler verdi. Yrd. Doç. Dr. Kahveci, SAÜ’nün bütün programlarının akreditasyon süreçlerine uygun hale geldiğini belirtti.

Sakarya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Filiz Ertuğral Yamaç, Fen-Edebiyat Fakültesi’ndeki akreditasyon süreçleri hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Prof. Dr. Ertuğral, FEDEK’in akreditasyon kriterleri konusunda bir sunum yaptı.

AACSB AKREDİTASYON YOLCULUĞU

Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can, İşletme Fakültesi’nin başvurduğu AACSB akreditasyon süreci hakkında bilgiler verdi. AACSB akreditasyonunun, İşletme Fakülteleri için en üst düzeyde bir başarı standardı olduğunu söyleyen Dekan Prof. Dr. Can, “AACSB akreditasyonu dünyadaki en iyi işletme okullarının başvurduğu bir akreditasyon kuruluşu. Tüm birimlerin katılımını gerektiren zorlu bir süreçten geçmeniz gerekiyor” dedi. Prof. Dr. Can, konuşmasında, Türkiye’de ilk defa fakülte bünyesinde bir enstitü kurulduğunu bununda Sakarya Üniversitesi bünyesinde bulunduğunu ifade etti.

Etkinliğin ikinci oturumunda ise, “Fikir Çemberi Çalışması” yapıldı. Oluşturulan masalarda, kurum kalite süreçleri konusundaki tartışma sorularına yanıt arandı. Çalıştay, kapanış bildirgesinin katılımcılarla paylaşılması ile sona erdi.

13 Mar 2018 - 12:10 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.