RIZKIMIZA KEFİL OLAN ALLAH’TIR

Akademi Kocaali Sohbetleri Kapsamında Sakarya Üniversitesi ve Kocaali Belediyesi tarafından yapılan seminer, konferans programının bu haftaki konuğu Sakarya Üniversitesi, İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Canan Kara

Saim İŞÇİ
Saim İŞÇİ Tüm Haberleri

Programda konuşan Ahmet Canan Karakaş, “Türkiye’de 35 milyon anti depresan ilaç satılmış. Bunun gerekçesi aklı dindar, nefsi seküler. Bu durumda vücut ikisinin arasında çatışma yaşıyor ve depresyona giriyor. Peki nedir bu depresyon? İnsanın metabolizmasının bitkin, bıkkın, kendinden geçmiş halidir. Neden kaynaklanıyor diye soracak olursak nefsimizin elde etmek istediği şeyleri ona vermezsek bu durum oluşuyor. Aslında doğru olanı yapıyoruz. Bizim derdimiz Allah’a hayırlı bir kul olmak değil mi? Madem öyle neden bu kadar endişe yaşıyoruz.

KALBİMİZ NEDEN TASDİK ETMİYOR

Neden kendimizi yoksul ve tek hissediyoruz, istediğimiz birtakım şeyler olmadığı zaman dilimiz her şeyin hayırlısı dese bile, gönlümüz, kalbimiz neden tasdik etmiyor. Ömrümüzü evlatlarımızla, malımızla, çalışma ile geçirip duruyoruz ve bunları yaparken acaba yarın ne olacak endişesi içerisindeyiz. Bizim rızkımıza kefil olan Allah’tır. Gerçekten mutmain bir nefs bunları asla düşünmez, çünkü o Rabb’ini tanımıştır. Bizim hayat diye bir endişemiz olmasının yerine, Rabb’izime hayırlı bir kul olabilecek miyiz acaba endişesi ve umudu içerisinde olmamız gerekir” dedi. Saim İŞÇİ

14 Mar 2018 - 10:19 - Güncel

Mahreç  Saim İşçi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.