ÇIRAKLIK EĞİTİMİ MASAYA YATIRILDI

Sakarya’da mesleki eğitim anlamında paydaş durumda olan oda başkanları ve sektör temsilcileri, çıraklık eğitim sistemi ve değişen denklik usul ve esaslar hakkında düzenlenen toplantıda biraraya geldi.

Saim İŞÇİ
Saim İŞÇİ Tüm Haberleri

Toplantıda Sakarya Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ertuğrul Gül, yeni çıraklık sistemi ve değişen denklik yönetmeliği hakkında oda başkanlarına bilgi verdi. Çıraklık eğitim sisteminde reform niteliğinde değişiklikler olduğunu bu değişiklikle birlikte bir önceki eğitim öğretim yılına göre çırak öğrenci sayısında yüzde yüz oranında bir artış olduğunu ancak bu sayının sanayi şehri olan Sakarya için yeterli olmadığını dile getiren Gül, çırak öğrenci kaydının önündeki engellerin başında gelen ustalık ve usta eğiticilik belge sayısının yetersizliğine vurgu yaptı. Ertuğrul Gül, değişen denklik yönetmeliği ile de kalfalık ve ustalık belgelerinin artık daha kolay şartlarda alınabildiğini bunun için de oda başkanlarıyla yapılacak ortak çalışma ile belgelendirme sorunun hızla çözülmesi gerektiğini söyledi. Toplantı Oda başkanlarının da fikir ve görüşlerinin alınmasıyla sona erdi. Saim İŞÇİ

14 Mar 2018 - 10:23 - Güncel

Mahreç  Saim İşçi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.