ARI YETİŞTİRİCİLERİNE DAHA İYİ HİZMET

Sakarya Arı Yetiştiricileri Birliği İle Düzce Üniversitesi Arasında Protokol Çalışmaları Başladı.

Saim İŞÇİ
Saim İŞÇİ Tüm Haberleri

Sakarya’da bulunan arı yetiştiricilerine daha iyi hizmet verebilmek için, Sakarya Arı Yetiştiricileri Birliği ile Düzce Üniversitesi arasında yapılacak olan protokol çalışmaları için, Sakarya Arı Yetiştiricileri Birliğini ziyaret eden, Düzce Üniversitesi Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatörü Prof. Dr. Halil İbrahim Uğraş, Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi Müdürü, Öğretim Üyesi Dr.Kekeçoğlu, Öğretim Üyesi Dr. Pınar Göç Rasgele Sakarya Arıcılar Birliği Başkanı Mustafa Ör ile yapılacak olan protokol çalışmaları hakkında fikir alış verişi yapıldı. Protokolde mutabık kalınarak önümüzdeki günlerde resmi imzalar atılacak.

Proje kapsamanda öncelikle Bölgesel kalkınma odaklı misyon farklılaşması Düzce Üniversitesinin geleneksel Tıp alanında Uzmanlaşma çalışmaları, petek üretimi, kova üretimi, ana arı üretimi dağıl olmak üzere arıcılık ile ilgili bütün üretim faaliyetlerinin yapılabileceği ve pazarlamasını içeren çok geniş kapsamlı bir proje çalışması olacak. yer alacak.

Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi, Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi Müdürü, Meral Kekeçoğlu, Protokol çalışmaları için şunları söyledi, Arıcılıkla ilgili faaliyetlerimize son hızıyla devam ediyor. Düzce’de devam etmemizin yanında Sakarya’da da gerekli çalışmalara başladık ve iş birliği içerisinde çalışacağız. Sakarya’da Bulunan tüm arıcıların, Sakarya Arıcılar Birliği ile bir protokol çalışması üzerinde çalışma yapıyoruz. Bu konuda fikir birliğine ulaştık. Bu protokol kapsamında neler yapacağız, Ürün geliştirme, yani bal dışındaki diğer arı ürünlerinden, üretimlerinden tutunda arıcıların her türlü sorunlarına cevap verecek çalışmalar ve hizmetler bu protokol kapsamında yer alacak. Sakarya Arıcılar Birliği Başkanımız Mustafa Ör ve onun temsil ettiği arıcılarla birlikte çalışacağız. Arı zehiri üretimi, polen üretimi, propolis üretimi, arı ekmeği üretimi gibi diğer arı üretimi konusun dada çalışmalarımızı yapacağız. Hem arıcıların üretmesini sağlayacağız, bunu öğreteceğiz , bunların yöntemlerini ve tekniklerini öğreteceğiz. Hemde Üreticilerin ürettikleri ürünleri ellerinden çıkartmak için firmalarla iletişime geçmelerini sağlayacağız.

TANSİYON DÜŞÜRÜCÜ BAL ÜRETECEĞİZ.

Kekeçoğlu, Orman gülü balında tansiyon düşürücü bir ilaç yapımı konusunda birlikte çalışma planlıyoruz. Arıcıların istediği her türlü proje veya sorunlarla karşılaştıklarında yanlarında olacağız. Danışmanlık hizmeti vereceğiz. Danışmanlık hizmeti ile birlikte de bu protokol ile Sakarya Arıcılar Birliği Başkanı ile birliğin temsili ettiği arıcılarla birlikte çalışacağız. Sakarya Arıcılar Birliği Başkanı Mustafa Ör ise şunları söyledi, Düzce Üniversitesi ile birliğimiz arasında bir protokol çalışması başlattık. Üniversitenin katkısını kullanarak üyelerimize daha iyi hizmet vereceğiz. Ürettikleri ürünleri daha iyi bir fiyata satabilmek için garanti altına almak için iyi bir çalışma içine giriyoruz. Bu konuda çok yönlü çalışmalarımız olacak. Arı üretiminde ,Bal üretiminde, Poropolis üretiminde arı zehiri üretiminde ve arıcılıkla ilgili bütün çalışmaları yapacağız. Çok değerli hocalarımızla birliğimiz arasındaki çalışmalarda bizleri mutlu etti hayırlı olsun diyorum. Bütün konuları konuştuk ve bir protokol hazırladık önümüzdeki günlerde bir törenle aramızdaki protokolü hayata geçireceğiz dedi. Saim İŞÇİ

14 Mar 2018 - 11:13 - Güncel

Mahreç  Saim İşçi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.