TOPLUMDA YANLIŞ ALGI OLUŞTURULUYOR

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren ve çoğunluğunu telekomünikasyon ve bilgisayar faaliyetleri ile iştigal eden üyelerden oluşan 31. Meslek Komitesi, aylık olağan toplantısını komite üyelerinin katılımı ile gerçekleştirdi.

Toplantının ana gündem maddesinde zincir marketlerde piyasa fiyatının altında satılan akıllı telefonlar ve buna karşı vatandaşların ve sektörün yaşadığı mağduriyet görüşüldü.

Toplantıya 31. Meslek Komitesinden Meclis Üyeleri; Behlül Bayrak ve Necmettin Kırık ile Komite Başkanı İbrahim Arabul, Komite Başkan Yardımcısı Enes Sevindik ve Komite Üyesi Ahmet Şehit iştirak etti.

Bu cihazların piyasa fiyatının çok altında satılarak haksız rekabete neden olduğunu belirten Meclis Üyesi Behlül Bayrak, “Bu ürünler her mağazaya birer adet gelmesine rağmen toplumda herkese yeterince satılacak miktarda gibi yanlış bir algı oluşturuluyor. Ayrıca söz konusu bu telefonlar Swap olarak nitelendirdiğimiz normal şartlarda teknik servise gönderilen ürünlere karşılık verilen aksesuarsız cihazlardır. Müşterilerin bir sorun yaşadıklarında Tüketici Hakem Heyetine başvururken bunu da bildirmelerinde fayda var. Bu swap ürünler hiçbir aksesuar içermeyen ürünlerdir ve fiyatı itibariyle de bu yüzden uygundur. Zincir marketlerin talep eden tüm müşterilere yeterli miktarda var gibi bir algı yaratılması doğru değildir. Zincir mağazaların bu tür ürünleri satışı konusunda da bir sınırlama ve fiyat uygulamasında haksız rekabetin önüne geçilmesini talep ediyoruz.” diye konuştu.

Toplantıda ayrıca zincir marketlerde satılan son çıkan akıllı telefonların satışı konusunda rekabet kurulundan izin alınıp alınmadığı ilgili yazışmaların yapılmasına karar verildi.

Gündem maddelerinin değerlendirildiği toplantıda bilişim sektöründe bir standardın getirilmesi ve meslek kriterlerinin belirlenmesi konusunda çalışmaların devam ettiği ve bu konuda kamuoyu desteğinin önemli olduğu vurgulandı.

Meclis Üyesi Necmettin Kırık “Sektörümüzün şu anda öncelikli sorunu mesleki bir standardı olmamasıdır. Hem GSM hem bilişim sektörü Türkiye’nin olmazsa olmazı. Bu sektörleri geliştirmek ve büyütmekten başka çaremiz yok. Standartlarımız, çalışanlarımızın yetkinlik belgeleri ve bir kalite olması gerekiyor. Bu konuda kamuoyu oluşturmalıyız.” diye konuştu.

16 Mar 2018 - 11:22 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.