“ROMANLARIMI GERÇEK OLAYLAR ETKİLİYOR”

Mart Kültür Sanat Etkinlikleri Cem Sancar’ın ‘Asmalı Mescit’te Cinayet’ kitabının söyleşi ve imza günüyle devam etti.

Saim İŞÇİ
Saim İŞÇİ Tüm Haberleri

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mart Kültür Sanat Etkinlikleri Cem Sancar’ın Asmalımescit’te Cinayet kitabının söyleşi ve imza günü ile devam etti. Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde ve Faik Baysal Kütüphanesi’nde gerçekleşen programlarda çok sayıda öğrenci ve sanatsever yer aldı.

ESKİLERİ GÜN YÜZÜNE ÇIKARMAK

Yazar Cem Sancar, “Büyük bir gazetede haftada bir gün köşe yazısı yazıyorum. TRT’ de bir gün radyo programı yapıyorum ama asıl işim roman yazarlığı. İki tane roman yazdım üçüncü romanımı da bitirmek üzereyim. Kitap yazmayı çok seviyorum, kendimi kitap yazmakla ilgili programlanmış bir insan olarak görüyorum ama şartlar el vermediği için başka işlerle meşgul oldum. Çünkü para kazanmadan yazarlık yapamazdım. Hem ekmeğimi kazandım hem de yazarlığımı sürdürdüm. Bazı anıları yeniden hatırlatmak, eskilerde kalmış olan bilgileri gün yüzüne çıkarmak, felsefeyi bilimi tarihi insanlarımızın unutmaması ve kendi hayat hikâyemin de olaylarını aktarmanın en kolay yolu roman yazmak diye düşündüm” diye konuştu.

YAZAR TOPLUMU BİLİNÇLENDİRİR

Konuşmalarına devam eden Sancar, “Yazar, toplumu bilinçlendirmek ve bilgi vermek için yazmalı. Hiçbir şey okumandan roman veya öykü yazılamaz. Her zaman modern bir yazar olmaya çalışmışımdır. Günümüzde yapılan müzikten tutun televizyon dizisine kadar her şeyi takip ediyorum. Eserlerimi oluştururken halkın arasına karışıyorum. İnsanları, onların yaşamlarını ve çektikleri zorlukları görüyorum, bu da benim romanımı etkiliyor. Asmalımescit’te Cinayet gerçek bir olaydır. Bu olaydan çok fazla etkilendiğim için yazmak zorunda hissettim kendimi. Kitap yazmak, bir yazar için hastalık olarak gözükse de aynı zamanda tedavisini de kendi romanında bulur” ifadelerini kullandı. Saim İŞÇİ

18 Mar 2018 - 14:10 - Güncel

Mahreç  Saim İşçi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.