EĞİTİM-BİR-SEN’DEN KAYNARCA’DA BİRLİK BERABERLİK VURGUSU

Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri Kaynarca’da üyelerle bir araya geldi.

Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Başkanı Murat Mengen, performans değerlendirme sistemine hangi aklın kaynaklık ettiğini merak ettiklerini belirterek, “Öğretmen bu sistem ile hırpalanmak isteniyor. Öğretmenin hırpalandığı, itibarsızlaştırıldığı bir zeminde güvenli bir gelecekten söz edilemez. Bizler nitelikli bir eğitim, iyi ve başarılı gençlerin yetişmesi için çaba harcarken, iyi bir şeye hizmet etmeyeceği açık olan bazı uygulamalarla geleceğimize dinamit konulmaya çalışılıyor” dedi.

Mengen eğitimciye şiddete duyarsız kalınmasına ve iş barışına halel getirecek performans değerlendirme taslağına tepki göstererek, “Eğer öğrenciyi öğretmen karşısında parmak sallayacak hâle getirirseniz, ‘Hadi çıkarın not kâğıtlarını, öğretmene not veriyoruz’ deyip işin suyunu çıkaracak noktaya sürüklerseniz, milletimizin de eğitim geleceğini de dinamitlersiniz” ifadelerini kullandı.

Performans değerlendirme taslağının geri çekilmesi ve şiddete yasal düzenleme yapılması talebiyle 16 ilçede başlattıkları imza kampanyasının 1 Mayıs’a kadar devam edeceğini söyleyen Murat Mengen, “Öğretmenlik farklı bir meslektir. Öğretmenlik, disiplin ve kariyer mesleğidir. Öğrenci ile öğretmen arasında sevgi ve saygıya dayanan bir iletişim vardır. Öğretmen aynı zamanda rol modeldir. Bu denge ve iletişim bozulursa, iş kontrolden çıkar” diye konuştu.

Teşkilatının bir ve beraberliğinin takdire şayan olduğunu vurgulayan Mengen; Eğitim-Bir-Sen olarak büyük bir ailenin fertleriyiz. Bu büyük aileye yakışacak kendi mülkümüz yeni hizmet binamıza taşındık. Tüm üyelerimizi bahçemizde çay içmeye bekliyoruz dedi.

17 Nis 2018 - 10:38 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.