ENGELLERİ BİLEK GÜREŞİ İLE AŞTILAR

Sakaryalı Bedensel Engelliler, 8 Martta yapılacak olan Bedensel Engelliller Bilek Güreşi’ne iddialı hazırlanıyor. Sporcumuz Yusuf Kanbur, madalya için yarışacağını söyledi.

Yusuf Kambur, şampiyona hakkında yaptığı açıklamada, “Adapazarı Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün bize tahsis ettiği bilek güreşi masasında ve yüzme havuzunun altında antrenmanlara başladık. Türkiye Vücut Geliştirme Şampiyonu Ahmet Yüksel hocamız bu konuda bize yardımcı, aynı zamanda Bedensel Engelliler Federasyonu Sakarya İl Temsilcisi Selim Özen abimiz yanımızda o da bu konuda bize yardımcı. Çalışmalarımıza biraz geç olsa da başladık ama zararın neresinden dönersen kardır.

İŞ ADAMLARINA ÇAĞRI

İnşallah şehrimizi en güzel şekilde temsil ederek, diğer engelli arkadaşlarımıza bu konuda bir yok açmak niyetindeyiz. Sakarya’da bu yarışmaya ilk ve tek katılan biziz. İşin aslı bir sürü eksikliklerle gidiyoruz, güç sporlarının beslenme ve protein gibi birçok masrafları var. Bizde kendi kısıtlı imkânlarımızla gidiyoruz. Daha yeni spor kurulumuzu kurduk, ‘Yeni Hayat’ buradan da bize destek verecek, sponsor olacak yerel yönetimler, iş adamlarından bu konu da yardımlarını bekliyoruz.

BU SPORA ÇEKMEK

Antrenör Ahmet Yüksel ise, “Güzel şeyler yapmaya çalışacağız, bu aynı zamanda diğer engelli arkadaşlarımıza da örnek bir çalışma olacak. Biz onları da yavaş yavaş bu spora çekmeye çalışıyoruz. Bu branşta başarı gösterdiğimiz zaman diğer branşlarımızı da içine çekmek istiyoruz. Bu açıdan bize bütün destek veren GHSİM Havuz Müdürü Sebahattin Güzel’e ve Bedensel Engelliler Federasyonu Sakarya İl Temsilcisi Selim Özen’e bize tanıdıkları imkânlar için teşekkür ediyoruz” dedi.

HEDEF MİLLİ TAKIM

Bedensel Engelliler İl temsilcisi Selim Özen, “Biz sporla da yaşamın içinde var olmak istiyoruz. Bu konuda eksikliklerimiz var kabul ediyorum ama bunları birlikte aşabiliriz ve çözümleyebiliriz. Bu çerçevede yerel yönetimlerimizin ve SATSO gibi sivil toplum örgütleri ve kurumlarımızın, engellilerin sportif faaliyetlerde var olması noktasında, bu tür programları geliştirmesini istiyoruz. 2016’ya biz Sakarya’dan paralimpik sporlarda farklı sporcuları yetiştirip, milli takıma göndererek olimpiyatlarda yarışmalarını istiyoruz.

24 Şub 2014 - 02:15 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.