HENDEK’TE ENGELLİLER ŞENLİĞİ

Hendek Belediyesi tarafından Engelliler Haftası nedeniyle Engelliler Şenliği programı düzenlendi.

Saim İŞÇİ
Saim İŞÇİ Tüm Haberleri

BURUK KUTLAMA

Hendek Belediyesi tarafından 10-16 Mayıs tarihleri arasında Engelliler Haftası olması nedeniyle Engelliler Şenliği programı düzenlendi. Filistin’de yaşanan üzücü olaylardan dolayı yas ilan edilmesiyle birlikte, program buruk geçti.

FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ

Program öncesi Hendek Belediye önünden Osman Yılmaz Caddesi’ne kadar farkındalık yürüyüşü yapıldı. Yürüyüşte görme ve bedensel engelli vatandaşlar Osman Yılmaz Caddesi’nde yürürken, yanlış park edilen araçlara uyarıcı yazılar koydular.

Atatürk Parkı’nda düzenlenen programa, Kaymakam Orhan Burhan, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şenay Sakal, Başkan Yardımcıları Sinan Baylan, Ahmet Kavakçı, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, MHP İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Bedia Yılkın, Gençlik Kolları Başkanı Fadıl Fide, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, muhtarlar, Hendek Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrenci ve öğretmenleri, Gelişimsel Yaklaşım Okulu öğrencileri ve Hendek’teki engelli vatandaşlar katıldı.

FİLİSTİN’DE ÜZÜCÜ OLAY

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Engelliler Haftasını kutlayarak “ Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında Engelliler Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu yıl da belediye olarak bir kutlama programı hazırladık fakat Filistin’de gerçekleşen üzücü olaydan dolayı yas ilan edildi ve programımızda değişiklik yaptık. Bir yerde yas var iken kutlama yapamazdık, bunu anlayışla karşılayacağınıza inanıyorum. Ben Filistin’de hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına sabır diliyorum “ diyerek konuşmasına devam etti.

UNUTMUYORUZ Kİ HEPİMİZ BİR ENGELLİ ADAYIYIZ

Başkan Püsküllü konuşmasında “ Daha önce engelli vatandaşlarımız rahatça sokağa çıkamıyorlardı. Engelli vatandaşlarımıza ciddi anlamda katkı sağlandı ve belediye olarak katkı sağlamaya devam ediyoruz. Bu noktada daha yapacak çok işimizin olduğu kanaatindeyim. Son üç yıldır başarı ile sürdürdüğümüz engelli ve yaşlı hastalarımıza özel olarak ev temizliği hizmeti ile onlara destek olmaya çalışıyoruz. Yapmış olduğumuz çalışmalar tam olarak yeterli olmasa da inşallah ileriki yıllarda daha da artarak devam edecektir. Engelli vatandaşlarımız ile birlikte kısa bir yürüyüş yaptık ve onların sıkıntılarını yakından gördük. Bizler sizlere her türlü desteği vermeye hazırız. İmkanlar dahilinde gelen talepleri karşılamaya çalışıyoruz. Zaman zaman sizlerle birlikte çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Unutmuyoruz ki hepimiz bir engelli adayıyız “ diyerek, Ramazan ayının hayırlı olması dileklerinde bulunarak katılımlarından dolayı engelli vatandaşlara, ailelerine ve öğretmenlere teşekkür etti.

BU GİBİ ETKİNLİKLERDE YAŞADIĞIMIZ SIKINTILARI GÖRME FIRSATI BULUYORUZ

Kaymakam Orhan Burhan da bir konuşma yaparak “ Engellilerimizin yaşadıkları sıkıntı ve zorlukları bizler de hissediyoruz. Sizlerle birlikte yapmış olduğumuz kısa yürüyüşte, araçların yanlış park etmeleri, motosikletlerin yanlış yerlere bırakılması nedeniyle engelli kardeşlerimizin yolda yürüyemez hale geldiğini gördük. Bu gibi etkinliklerde yaşadığımız sıkıntıları görme fırsatı buluyoruz. İnşallah bundan sonra araç parklarımıza biraz daha dikkat edeceğiz. Yapılan yanlışlıkların düzeltilmesi adına bu özel haftanın vesile olmasını diliyorum. Belediyemizin engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak adına yapmış olduğu çalışmalardan dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum. Başlayacak olan Ramazan ayının da hayırlar getirmesini temenni ediyorum “ dedi.

NASRETTİN HOCA, HACİVAT KARAGÖZ

Programda, Hendek Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencilerinden oluşan Mehteran Takımı gösterisi ve yine Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencilerinin kendi el emekleri tablo, resim ve elişlerinin olduğu sergi büyük beğeni topladı. Programda çocuklar, Nasrettin Hoca, Hacivat Karagöz ve masal kahramanları eşliğinde eğlendiler. Çocuklara balon hediye edilerek yüz boyama etkinliği yapıldı.

OSMANLI MACUNU, PAMUK ŞEKER, MISIR

Program sonunda çocuklara Hendek Belediyesi tarafından, Osmanlı Macunu, pamuk şeker ve mısır ikramları yapıldı. Çocuklar bu özel günlerinde, Hendek Belediyesi tarafından Belediye Otoparkına kurulan şişme oyun gruplarında eğlendiler. Saim İŞÇİ

16 May 2018 - 10:32 - Güncel

Mahreç  Saim İşçi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.