“DURUŞUMUZDAN GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ”

ABD’nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasının ardından 60 Filistinlinin şehit edilmesine tepkiler büyüyor. Orhan Cami Meydanı’nda Milli İrade Platformu tarafından ‘İsrail’e Lanet Filistin’e Destek’ mitingi düzenlendi.

Saim İŞÇİ
Saim İŞÇİ Tüm Haberleri

Protesto mitingine Vali İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, ilçe belediye başkanları, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Konuşmalar ile başlayan miting ‘İsrail’e Lanet Filistin’e Destek’ sloganları ile son buldu.

KUDÜS’Ü MEVLA KURTARACAK

İHH Sakarya Şube Başkanı Sebahattin Aydın, “Size Gazze’den selam getirdik. Hain saldırıyı kınamak için toplandık. Kudüs’te büyük şeytanın elçilik açmasını protesto etmek için toplandık. Ey İsrail ne kadar çocuk katledersen et ne kadar can alırsan al attığın her bomba biraz daha sonunu yaklaştırıyor. Genç kardeşim sen yürümezsen bu zülüm bitmez. Sakarya’dan Ramallah’a seslenmezsen uyuyan Arap liderlerini ayağa kaldıracak insanlara ses olmazsan zulüm bitmez. Şunu biliyoruz; Kudüs’ü Mevla kurtaracak. İstanbul’da yarın Kudüs için tüm Türkiye’den insanlar toplanacak. Aksa için gece gündüz dualarımızda yer açmaya hazır mısınız?” dedi.

İSLAM ALEMİNE MEYDAN OKUYOR

Sakarya İlke Hizmet Derneği Başkanı Mustafa Dikmen, “Bizler Gazze’ye şahit olduk. Gazzeli’nin etrafımı saran İsrail’e şahit olduk. Adımlarımızın takip edildiğine şahit olduk. O siz kardeşlerimizin izzetli duruşları olduğu sürece Gazze, Mescid-i Aksa ayakta duracak” dedi. Filistinli Öğrenci Zeyd Malik, “İsrail sadece Filistin’e değil, büyük İslam alemine meydan okuyor. Bu mübarek ayın gelişinin sevincini yaşarken, siyonist işgali Filistin’de katliam yapıyor. 50’den fazla şehidimiz, 2000’in üzerinde yaralımız var” dedi.

DUALARIMIZA FİLİSTİN’İ EKLEYELİM

AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, “En güzel şey duadır dualarımızda Filistinli kardeşlerimizi ekleyelim. Allah bir an önce Filistin’i, Gazze’yi, Kudüs’ü bu işgalcilerin girişimlerinden kurtarsın. Allah; Kur-an’ı Kerim’de biz seni topraktan yarattık. Yeryüzünü imar edesiniz diye buyurur. Allah’a şükür ki biz imar etmek isteyenlerden yanayız” dedi.

BİLİNÇ UYANDIRMALIYIZ

Protesto mitinginde konuşan Başkan Zeki Toçoğlu, “Terör devleti İsrail’in yaptığı katliamı kınamak ve Filistinli kardeşlerimize destek olmak için burada toplandık. Bu tür protesto toplantılarını bir bilinç uyandırma olarak görmek durumundayız. Bundan 7-8 yıl önce Suriye bu hale gelecek denseydi kimse ihtimal vermezdi. Aslında biz bugün Filistin’i savunurken kendi ülkemiz ve sınırlarımızı da savunuyoruz. Her zaman birlik ve beraberlik içerisinde bu tür toplantılara katılmanın önemli olduğunu belirtmek isterim” dedi.

TÜM MAZLUMLARIN YANINDAYIZ

“Filistin meselesindeki kararlı ve onurlu duruşumuzdan bir milim dahi geri adam atmayacağız. Allah imkân ve mühlet verdiği sürece nefesimizin son anına kadar Filistin’e, Kudüs’e, yeryüzünün tüm mazlumlarına sahip çıkmaya devam edeceğiz. Haktan, adaletten, insaftan, barıştan yana olan herkesi, Dünyayı ifsat eden İsrail’e karşı, bizimle birlikte olmaya çağırıyoruz” dedi.

AYAĞA KALKMALIYIZ

Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Geçtiğimiz Ramazan’da da benzer olaylar yaşandı. Bu katliamlar ne ilk ne de son olacak. Çünkü Kudüs tüm münafık ve müşriklerin hedefinde bir ülke. Sultan Kılıçaraslanlar, Selahaddin Eyyübiler göğsünü siper etti. İşgalciler bölgeyi egemenliğine almak istiyor. Dünyanın neresinde bir duman tütse orada bir Müslümanın gözyaşı var. Müslüman olarak ayağa kalkmamız, güçlenmemiz lazım” dedi. Saim İŞÇİ

18 May 2018 - 10:22 - Güncel

Mahreç  Saim İşçi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.