OTOPARK YÖNETMELİĞİ İLERİ BİR DÖNEME ERTELENMELİ

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası çoğunluğunu mimarlık mühendislik faaliyetleri ve inşaat işleri ile iştigal eden üyelerin oluşturduğu 18. Meslek Komitesi aylık olağan toplantısını gerçekleştirdi.

Toplantıya Komite Başkanı İlker Ergül, 18. Meslek Komitesi’nden Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Gün, Meclis Üyesi; Burcu Başar Akgün, Adem Çalışkan ve Komite başkan Yardımcısı Orhangazi Kılıçaslan, Komite Üyeleri; Hakan Artul, Halil Atay iştirak etti.

OTOPARK YÖNETMELİĞİ 1 HAZİRAN’DA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Söz konusu toplantının ana gündem maddesinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yerleşim yerlerinde araçların yol açtığı park ve trafik sorunlarının çözümü için otoparklara yönelik hazırlanan ve 1 Haziran’da yürürlüğe girecek olan otopark yönetmeliği oluşturdu.

OTOPARKLAR FAYDALI OLACAK

Konu ile ilgili olarak komite adına değerlendirmede bulunan Komite Başkanı İlker Ergül, Otopark yönetmeliğinin düzenli bir şehirleşme ve şehiriçi trafiğini en aza indirilmesi açısından faydalı olduğuna dikkat çekerek şunları dile getirdi: “Bakanlık tarafından hazırlanan yeni Otopark Yönetmeliği 1 Haziran 2018 tarihinde yürürlüğe girecek. Yeni düzenlemede binalardaki her konut için bir otopark alanı ayrılması zorunluluğu getirildi. Yönetmelikle araçların yol açtığı parklanma ve trafik sorunlarının çözümü için otopark yapılması uygun görülmüştür. Uygulama çok faydalı ve düzenli, planlı bir kentleşme açısından olması gereken bir uygulamadır.” diye konuştu.

YÖNETMELİĞE ERTELEME TALEBİ

Komite Başkanı İlker Ergül konuşmasının devamında bu yönetmeliğin ileri bir tarihe ertelenmesinin zor bir dönemden geçen inşaat sektörünü rahatlatacağını da sözlerine ekleyerek “ekonomik dalgalanmalardan çok çabuk etkilenen bir sektör olarak böyle bir dönemde, yönetmeliğin uygulanması inşaat sektörüne artı bir maliyet getirecektir. İnşaat işleri ve mühendislik faaliyetleri ile iştigal eden üyelerimizin ekonomik anlamda artı bir yük getirecek bu uygulama ile mağduriyet yaşayabilirler. Tüm bu sebeplerden dolayı yönetmeliğin ileri bir dönemde yürürlüğe girmesinin sektörü rahatlatacağını düşünüyoruz” dedi.

YENİDEN DÜZENLENMELİ

Toplantıda ayrıca Otopark ile ilgili yönetmeliğin bazı maddelerinin tekrar gözden geçirilmesi gerektiği vurgulanarak uygulama aşamasında zorluk yaşanabileceği belirtildi.

30 May 2018 - 16:13 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.