“ÇİFTÇİMİZİN DİLİNDEN BİZ ANLARIZ”

Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi (APEK) yönetim kurulu başkanlığına yeniden aday olan Ahmet Aya, ekibiyle beraber köy köy gezmeye devam ederken, “Çiftçimizin kooperatifi olan vadesi geçmiş borçlarını yapılandıracağız, faiz oranlarını düşüreceğiz” sö

Saim İŞÇİ
Saim İŞÇİ Tüm Haberleri

“GÜBREDE SIKINTI YAŞIYORUZ”

Gittiği her köyde çiftçilerin büyük ilgisiyle karşılanan Ahmet Aya, çiftçilerin sorunlarını dinleyip, talep ve önerilerini alırken, en çok şikayet ise satış mağazalarından gübre alamadıkları yönünde oldu. Çiftçiler, APEK’in satış mağazalarından gübre alamadıklarını ileri sürerek; “Siz gittikten sonra biz kooperatifimizden hizmet alamaz olduk. Sizin döneminizde biz böyle sıkıntılar yaşamadık. Sizden sonra uygun fiyatlı gübre kampanyaları da olmadı. Bizler sizi yeniden kooperatifimizin başında görmek istiyoruz” diyerek, destek verdiler. Aya, yönetime yeniden geldiğinde tüm bu sorunların sona ereceğini belirterek, “Sizden aldığımız güçle, sizin hizmetinizde olacağım” dedi.

“ÖDEME KOLAYLIĞI SAĞLAYACAĞIZ”

Çiftçilerin içinde bulunduğu sıkıntıları yakından bildiklerini söyleyen Ahmet Aya, gittiği her yerde yönetime yeniden gelmeleri durumunda hayata geçirecekleri projeleri anlattı. Projeler arasında çiftçiyi en çok rahatlatacak olan gecikmiş borçların yapılandırılması üzerine duran Aya; “Göreve geldiğimizde ilk işimiz, çiftçilerimizin vadesi geçmiş borçlarını yapılandırarak, ödeme kolaylığı sağlamak olacak. Üzerinde özenle durarak hazırladığımız projelerimizin hepsi, çiftçilerimizin sorunlarının çözümü ve taleplerinin yerine gelmesine yönelik yapıldı” diye konuştu.

“FAİZLERİ DÜŞÜRECEĞİZ”

Aya, çiftçileri en çok sıkıntıya sokan bir diğer husus ise vadeli satışlarda uygulanan faiz olduğuna dikkat çekerek, “Geldiğimizde faizleri de düşüreceğiz. Çiftçimiz istediği ürünü kooperatiflerimizin mağazalarından uygun fiyatlarda alabilecek. Hizmetlerimiz bununla da sınırlı kalmayacak. Üyelerimize gübreyi piyasa fiyatından % 10 ıskontolu vereceğiz” şeklinde konuştu.

SÖZLEŞMELİ ÜRÜN EKİMİ

Aya, sözleşmeli ürün ekimini arttırıp, çeşitlendireceklerini de belirterek; “ Çiftçinin dilinden en iyi biz anlarız. Çiftçilerimizin içinden gelen güçlü bir yönetim ile vaat değil, hizmet için geliyoruz. Her bölgeden temsilcilerimiz ile, her bölgeye kaliteli hizmet götüreceğiz” ifadelerine yer verdi. Saim İŞÇİ

19 Haz 2018 - 16:12 - Ekonomi

Mahreç  Saim İşçi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.