İHTİSAS MERKEZİ İLE SAKARYA SANAT ÜRETİYOR

Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi’nde yılsonu heyecanı yaşandı. Sergide 201 eser sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Saim İŞÇİ
Saim İŞÇİ Tüm Haberleri

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi’nde yılsonu heyecanı yaşandı. Kursiyerlerin yıl içerisinde hazırladıkları 201 eser sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sakarya Sanat Galerisi’nde gerçekleştirilen programa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Milletvekili Adayı Ali İnci, AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı Metin Kurtuluş, Genel Sekreter Yardımcıları Ayhan Kardan, Zafer Poyraz, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, Daire Başkanları, Şube Müdürleri, geleneksel sanatların usta isimleri, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Toçoğlu, eserleriyle sergiye renk katan kursiyerleri tebrik ederek, başarılar diledi.

KÜLTÜR SANATIN ADRESİ

Programda konuşan Kültür ve Sosyal İşleri Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’nun bizlere sunmuş olduğu imkânlarla kültür ve sanatın hizmetine tahsis ettiğimiz yeni kültür sanat yatırımlarıyla şehrimizde bu özel iklimi hep birlikte yaşamanın haklı mutluluğunu yaşıyoruz. Konferanslar, tiyatrolar, sergiler, söyleşiler, imza günleri ve Büyükşehir Akademi programlarıyla ülkemizin, zaman zaman farklı dünya ülkelerinin birbirinden değerli şahsiyetlerini sizlerle buluşturmaya gayret ediyoruz. Bizler kökleri asırlara dayalı olan medeniyetimizden aldığımız ilhamla kültür ve sanatın zarif, naif mesajını çağımıza ve çağımızın ötesine ulaştırmayı hedefliyoruz. Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezinin oluşmasına imkân sağlayan Başkanımız Zeki Toçoğlu’na ve bu ortaya çıkan sanat ürünleri için kıymetli hocalarımız ile teveccühlerini esirgemeyen değerli kursiyerlerimize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

SANAT ÜRETEN ŞEHİR SAKARYA

Hattat Mehmet Memiş, “Sakarya’da yaşayan bir sanatkâr olarak şehirde yaşanan bu alandaki gelişmelerin yakından takipçisiyim. SAMEK adı altında yürütülen geleneksel sanatlar kurslarına yıllardır bende katılıyorum. 2015 yılında hizmete giren Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi ile Sakarya bu alanda bir adım daha ileriye taşındı. İhtisas merkezimiz gerek fiziki mekânıyla gerek çevre düzenlemesiyle gerekse hoca kadrosu ile gerçekten önem kazanan bir kurum oldu. Dolayısıyla bu kurumu hizmete sokan başta Sayın Zeki Toçoğlu olmak üzere belediye yetkililerine çok teşekkür ediyorum. Bu kurum ile beraber Sakarya’mız artık sanat üreten bir şehir haline geldi ve emsal şehirlere göre bir adım öne geçti. Bu hizmetlerin hepsinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Saim İŞÇİ

21 Haz 2018 - 16:10 - Güncel

Mahreç  Saim İşçi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.