YAĞLI BOYA VE HAT SANATI ESERLERİ SANATSEVERLERLE BULUŞUYOR

Yağlı boya ve hat sanatının önemli isimlerinden sinan ıtır’ın eserleri erenlerde sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Saim İŞÇİ
Saim İŞÇİ Tüm Haberleri

Daha önce sergilediği eserler ile büyük beğeni toplayan Sinan Itır’ın kişisel sergisinde hat, yağlı boya tablo ve el kesimi rölyef çalışmalarına ait eserleri yer alacak. Unutulmaya yüz tutmuş resim türü olan Oryantalizm ve Cumhuriyet öncesi Osmanlı dönemine ait değerleri yansıtmayı ve bu değerlere olan farkındalığı arttırmayı amaçlayan Ressam Itır Erenler Ada AVM’ de 11 Temmuz Çarşamba Günü yapılacak açılış ile sanatseverler ile buluşacak.

RESİM SANATININ FARKLI TEKNİKLERİNİ GÖSTERECEK

Erenler Belediyesinin öncülüğünde gerçekleşecek açılışta yapacağı canlı yağlı boya performansı ile Resim sanatının farklı tekniklerini ve mesleki birikimini paylaşmak isteyen Ressam Itır, yaptığı açıklamada “Yapacağım canlı performans ile çocuklarımız olsun gençlerimiz olsun tüm sanatseverlere resim sanatının farklı tekniklerini bizzat göstermek ve mesleki birikimimi paylaşmak istiyorum. Burada dikkat çekmek istediğim nokta Resim sanatında alt yapının çok önemli olduğu, yap bitir tarzı resim olmadığını emek verilmesi gerektiğini göstermek istedim” dedi.

“GERİ DÖNÜŞÜMÜ TUVALE AKTARABİLMEK ÖNEMLİ”

Hat çalışmalarında geri dönüşüme vurgu yapan Itır “ Cumhuriyet öncesi Osmanlı dönemine ait değerlerimizin görsel olarak giyim kuşam saraylarımız unutulmaya yüz tutmuş o döneme ait el sanatlarını tekrardan gün yüzüne çıkarmayı ve yaşatmayı amaçlıyorum. Yağlı boya resimlerimiz dışında hat sanatına ait önemli çalışmalarımız mevcut. Çalışmalarımızın kaleme alınışı, çizimi ve daha fazlasını sanatseverlerimiz sergimizde görebilecekler. İster kabartma olarak ister doğadan geri dönüşümü mevcut bir malzeme ile de yapılabilir çalışmalarımız konusunda özellikle dikkat çekmek istediğim noktalardan biri de geri dönüşüm malzemelerini tuvale aktarabilmektir” diyerek, Sakaryalı tüm sanatseverleri sergisine beklediğini dile getirdi.

“ECDADIMIZA AİT GÖRSELLİĞİ GÜNÜMÜZE AKTARIYOR”

Sergi açılışı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “ Çok değerli Sinan Itır ile birlikte daha önce de sergi açılışı yapmıştık. Birbirinden güzel eserlere imza atan Itır unutulmaya yüz tutmuş ecdadımıza ait görselliği günümüze aktarıyor bu konuda kendisini tebrik ediyorum. Köklü geçmişimizi Osmanlı kültürümüzü unutturmama adına eserlerini sergiliyor. Sanat ve edebiyat alanında o döneme ait değerleri konu edinerek günümüze yansıtarak kültürümüzü yaşatmalıyız ki çocuklarımız ve gençlerimiz kültürel yozlaşma yaşamasınlar” dedi. Saim İŞÇİ

09 Tem 2018 - 11:30 - Güncel

Mahreç  Saim İşçi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.