PAZARIN ATEŞİ YÜKSELDİ

Pazar esnafı ve vatandaşlar sebze ve meyve fiyatlarının artmasından şikayetçi. Vatandaşlar, sebze-meyve fiyatlarının, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 50 daha yüksek olduğunu ifade etti.

Simgenur BATIHAN
Simgenur BATIHAN Tüm Haberleri

FİYATLAR YÜKSEK

Uygun alışveriş yeri olarak pazarları tercih eden vatandaşlar pazarda, sebze-meyve fiyatlarının neredeyse her gün artmasından şikayetçi. Pazardaki yüksek fiyatları görünce şaşıran vatandaşlar, Sakarya’da neredeyse her türlü meyve ve yetişmesine rağmen fiyatların yüksek olduğunu belirtiler.

MALİYET YÜKSEK

Çiftçinin yüksek maliyetten dolayı üretim yapmaktan vazgeçtiğini ifade eden Vatandaşlar, "Mazot, gübre, ilaç pahalı. İşçi ücretleri yüksek. Tabi haklı olarak çiftçi de üretim yapmaktan vazgeçti. Üretim olmayınca mal azaldı. Bu da ister istemez sebze-meyve fiyatlarını etkiledi.

ÇÖZÜM BULUNMALI

Vatandaşlar gibi pazarcıların da fiyatların yüksekliğinden şikayetçi olduklarını belirterek , "Fiyatlardan biz de vatandaşlarımız da memnun değil. Sebze-meyveyi biz satamamaktan, vatandaşımız da alamamaktan şikayetçi. Bu duruma bir an önce çözüm bulunmalı" dedi. Simgenur BATIHAN

03 Ağu 2018 - 10:29 - Ekonomi

Mahreç  Simgenur Batihan


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.