İŞARET DİLİ BİLEN BİREYLER OLMALI

Sakarya Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü personeline İşaret Dili Eğitimi verildi.

Bir hafta boyunca her gün 20 personele verilecek olan İşaret Dili Eğitimine personel büyük ilgi gösterirken SGK İl Müdürü Nurten Canbasoğlu, “Bir devlet dairesine giden işitme engelli vatandaşımız orada işlerini halletmekte zorlanıyor. Tüm devlet kurumlarında ve topluma açık her yerde mutlaka işaret dili bilen bireyler olmalı ki hizmetlerimizi her kesime ulaştırabilelim. Hiç duymayan ve konuşamayan bir vatandaşın karşısına kendisini anlayabilen bir personel çıktığında hem mutlu olacak hem de hızlı ve zorlanmadan işlemlerini kolayca yapabilecektir” ifadelerini kullandı.

İşaret Dili Eğitimi için İstanbul’dan gelen eğitmen Kerem Erkan Türkiye de 3 Buçuk Milyon işitme engelli vatandaşın yaşadığını ve son zamanlarda toplumun işaret dili öğrenmeye büyük ilgisi olduğunu belirterek, “ İşaret dili, İşitme engelli insanların birbirlerini anlayabilmesi iletişim kurabilmesi, çevresinde ve ailesinde, hatta günlük yaşamda olan bitenleri öğrenebildikleri bir dildir. Biz İşitme engelli vatandaşlarımız adına Sosyal Güvenlik il müdürü Canbasoğlu’na ve personeline engellilere yönelik yaptıkları bu hassas çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz“ diye konuştu.

Bir hafta süren eğitim sonunda katılan personele halk eğitim müdürlüğü tarafından sertifika verileceği bildirildi.

05 Mar 2014 - 12:27 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.