KARASULULAR FAKÜLTEYE KAVUŞMAYI BEKLİYOR

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’ne bağlı olan Karasu MYO Müdürü Prof. Dr. Zafer Tatlı, görevini Öğretim Üyesi Dr. Sedat Durmuş Kaya’ya teslim etti. MYO’daki görev değişimi törenine SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık katılım gösterdi.

Yaklaşık 6 yıldır Karasu’da görev yapan Karasu MYO Müdürü Prof. Dr. Zafer Tatlı, üniversite tarafından bir üst kademe göreve getirildi. Tatlı, görevini Öğretim Üyesi Dr. Sedat Durmuş Kaya’ya teslim ederek yeni görevine başlamak üzere Karasu’dan ayrıldı. Karasu MYO binasında gerçekleştirilen görev değişim programına Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık katıldı. Programda Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, Karasu Belediye Başkan Yardımcısı Savaş Sancaktaroğlu, üniversite görevlileri ve Karasu MYO Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Yavuzyiğit de hazır bulundu.

KARASU GELİŞİYOR

Tören programında bir konuşma yapan Karasu Kaymakamı Aziz Mercan “Turizm ve sanayi potansiyelimiz büyüyor, liman ve metal fabrikası ile gelmesi planlanan yatırımlar ile Karasu gelişiyor” dedi.Mercan, “Karasu halkı artık bir fakülteye kavuşmayı heyecanla bekliyor. Batı Karadeniz Denizcilik Bilimleri Fakültesi, neden Karasu’ya kazandırılmasın. Karasu bu ev sahipliğine hazırdır. Bizler, her türlü görev ve sorumlulukları üstlenmeye hazırız” dedi.

POTANSİYELİN FARKINDAYIZ

SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ise, “MYO’ya her türlü desteğin ilçe genelince verilmekte olduğunu görüyoruz. Karasu’nun potansiyelinin farkındayız. Bizler, öğrencinin tercih edeceği ve okulu bitirdikten sonra iş sahibi olabileceği bölümler kurmak zorundayız. 3+1 modeli ile ilk kademeyi çözdük. Sırada ikinci kademe olan iş bulma noktasını çözüme ulaştırmak var. Fabrika ve firmalar ile görüşerek ihtiyaç duyulan alanlarda bölümler açmalıyız. Öncelikle öğrenci ilçeye çekilmeli ve mezun olan öğrencinin iş kaygısı bulunmamalıdır. Bu alanda sizlerin de desteğine ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

23 Eyl 2018 - 15:49 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.