İSLAM: "GÜÇLÜ KADIN GÜÇLÜ TOPLUM DEMEKTİR"

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANI AYŞENUR İSLAM: - “ADALETİN YERİNİ BULMASINI İSTİYORUZ”

Sakarya’ya gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "Güçlü kadın güçlü toplum demektir. Kadınlarımızı güçlendirmek için hem ekonomik anlamda hem de kültürel anlamda çalışıyoruz" dedi.

İslam, programının ikinci gününde Sakarya’da kadın girişimcilerle bir araya geldi. Toplantı sonrası soruları yanıtlayan İslam, İlker Başbuğ için, “Adaletin yerini bulmasını istiyoruz, umarım iyi olacak” dedi.

Bir dizi ziyarette bulunmak ve çeşitli açılışlara katılmak amacıyla iki gündür Sakarya’da bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, sabah kahvaltısında Sakaryalı kadın girişimcilerle bir araya geldi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafınan düzenlenen kahvaltı sırasında konuşan İslam, AK Parti iktidarı süresince kadınlar için çeşitli iyileştirmeler yapıldığını belirtti. Konuşması sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan İslam, kadına yönelik şiddetle mücadele ettiklerini belirterek şunları söyledi: “Kadına yönelik şiddet konusunda çok ciddi bir hacim var Türkiye’de. Bu, muhakkak müdahale edilmesi gereken bir şey, Türkiye hiç iyi bir noktada değil bunu açıkça söyleyebiliriz. Bu yalnızca bizim sorunumuz değil bu tüm dünyanın sorunu. Geçen hafta Dünya’da da bu oranlar açıklandı, AB üyesi ülkelerde de bu oran çok yukarılarda bu bizi teselli etmez ama çalışmalarımızı devam ettireceğiz.”

Anayasa Mahkemesi'nin emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un kişilik haklarının ihlal edildiğine dair verdiği kararla ilgili konuşan Bakan İslam, “Adaletin yerini bulmasını istiyoruz. Hiç kimsenin masum olduğu halde ceza gibi algılanacak kovuşturma ve soruşturma süreçleri geçirmemesini arzu ederiz. Umarım iyi olacak" ifadelerini kullandı.

Yaklaşan Dünya Kadınlar Günü ile ilgili konuşan Bakan İslam, sözlerini şöyle sürdürdü: “Güçlü kadın güçlü toplum demektir. Kadınlarımızı güçlendirmek için hem ekonomik anlamda hem de kültürel anlamda, siyasi anlamda, iş alanında fırsatlar verebilmek için her türlü çalışmayı gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmaları güçlendirerek devam edeceğiz. Bu konuda bizimle işbirliği yapan tüm STK’lara, yerel yönetimlere, kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz. Her türlü işbirliğine açığız, her türlü işbirliğine ihtiyacımız var.”

07 Mar 2014 - 14:39 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.