30 YILLIK SORUNA ÇÖZÜM

Sapanca Belediyesi'nin girişimleri ile geçtiğimiz yıl çalışmalarına başlanan, TEM Otoyolu Ses Perdesi Projesi'nde son aşamaya gelindi

TEM Otoyolu'ndan kaynaklanan gürültünün azaltılması, zararlı gazların ve tozun engellenmesi amacıyla Sapanca Belediyesi'nin girişimleriyle geçen yıl startı verilen proje, Orman Müdürlüğü tarafından tamamlanarak Karayolları Müdürlüğü'nün onayına gönderildi.

DOĞAL BİR PERDE

Sapanca'daki önemli bir sorunun giderilmesine yönelik hayata geçirdikleri bir projenin daha son aşamasına geldiğini belirten Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer, "Doğal bir perde oluşturacak bu proje ile öncelikli amacımız gürültü kirliliğine son vermek, egzoz gazı ve yoldan çıkan tozun dağılımının önüne geçmek. Bunu yaparken de alışılagelmiş ses perdesinin dışında bölgemizin doğal yapısına uygun, yeşili koruyan ve hatta arttıran bir proje hazırlandı" dedi.

PROJE TEM'İN HER İKİ TARAFINI DA KAPSIYOR

Uzunkum ve Yanık Mahallerine uzanan TEM Otoyolu güzergâhında 2 kısım haline doğal ses perdesi projesi hakkındaki detayları paylaşan Başkan Yılmazer, "İlçemiz sınırları içerisinde Uzunkum Mahallemizden Yanık Mahallemize uzanan TEM Otoyolu güzergâhında 2 kısım haline doğal bir ses perdesi oluşturulacak. Proje TEM'in her iki tarafını da kapsıyor. Orman İşletme Müdürlüğü'nün hazırladığı projeye göre 1. Kısım olan İstanbul-Ankara yönünde 7 bin 702 metre yol boyunca 3 bin 851 hektarlık alana 1x1 üçgen şeklinde 15 bin 404 adet Sakarya orjinli 1+2 tüplü Leylandi ve benzeri fideler dikilecek. 2. Kısım ise Ankara-İstanbul yönünü kapsayacak. 8 bin 39 metre yol boyunca 4 bin 19 hektarlık alana 1x1 üçgen şeklinde Sakarya orijinli 1+2 tüplü 16 bin 78 adet Leylandi ve benzeri fidanlar dikilecek. Bu fidanların dikimi ise aralarında 1 metre bulunan 2 sıra halinde gerçekleştirilecek" diye konuştu.

3 KURUMUN ORTAKLIĞINDA GÜZEL BİR PROJE

Söz konusu alanın bakımının Sapanca Belediyesi tarafından yapılacağını açıklayan Yılmazer, açıklamasını şöyle tamamladı: "Geçen yıl başlattığımız girişimlerimiz sonucunda 3 kurumun ortaklığında güzel bir proje ortaya çıkmış oldu. Proje Orman Müdürlüğü tarafından tamamlandı ve Karayolları Müdürlüğü'nün onayına gönderildi. Zaten Karayolları Müdürlüğü ile istişare edilerek hazırlanan bir proje olduğu için kısa sürede onaylanacağını bekliyoruz. Sonrasında ise Orman Müdürlüğü tarafından ihale düzenlenecek ve sonrasına ses perdesinin yapımı başlayacak. Projenin sağladığı faydanın yanında bu alanların Sapanca'nın doğal yapısına daha fazla görsellik katması içinde mücadele edeceğiz. Projenin hazırlanması ve bu aşamaya gelmesinde Belediye Başkan Yardımcımız Mubin Yeni'nin büyük emekleri var. Kendisine buradan da teşekkür etmek isterim. İnşallah proje hayata geçtiğinde TEM Otoyolu sebebiyle ilçemizde yaşanan olumsuzlukları en aza indirmiş olacağız" dedi.

Projenin ihale aşaması ve uygulanmasının ardından söz konusu alanın bakım hizmetinin Sapanca Belediyesi tarafından yapılacağı bilgisi verildi.

22 Eki 2018 - 16:57 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.