MUTLU İNSANLARIN ŞEHRİ SAKARYA

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, sosyal belediyecilik alanında şehre hizmet sunan Adapazarı, Akyazı ve Geyve Sosyal Gelişim Merkezleri’ni ziyaret etti.

SGM’LER TÜM ŞEHRE YAYILACAK

Belediyeciliği sadece yol ve su gibi birincil ihtiyaçlarla sınırlı tutmadıklarını, sosyal çalışmalara önem verdiklerini ifade ederek sözlerine başlayan Başkan Toçoğlu, “Engellilerimiz, yaşlılarımız, çocuklarımız, kadınlarımız, gençlerimiz ve ailelerimize dönük tüm hizmetleri merkezlerimizde gerçekleştiriyoruz. Merkez SGM’nin yanı sıra Akyazı’da, Sapanca’da ve Geyve’d eğitimler sunuyoruz. Karasu’da çalışmalarımız tamamlanıyor. İnşallah önümüzdeki süreçte 16 ilçemizi de Sosyal Gelişim Merkezleri’yle buluşturacağız” dedi.

TOPLUMUN HER KESİMİNE YAYILAN

Başkan Zeki Toçoğlu, “Bugün toplumun her kesimine dokunan, eğitsel çalışmalarla sosyal yaşantılarına destek olan Sosyal Gelişim Merkezleri’ne hemşehrilerimizin gösterdiği yoğun ilgi ne kadar yerinde bir çalışma olduğunu ortaya koyuyor. Engelli kardeşlerimiz SGM’lerde kaliteli vakitler geçiriyor. Çocuklarımız burada kardeşliği, dayanışmayı, paylaşmayı öğreniyor. Çocuk kulüplerine kayıtlarımıza için binlerce başvuru alıyoruz. Kadınlarımız yine bu merkezlerimiz aracılığıyla kişisel gelişimlerine katkı sunacak eğitimlere katılıyor. Hamdolsun Sosyal Politikalar alanında Sayın Cumhurbaşkanımızın elinden aldığımız Türkiye 3.’lüğü ödülü bizler için büyük bir gurur vesilesi oldu” dedi.

10 BİN KATILIMCI

“Adapazarı, Geyve ve Akyazı SGM’lerimizde engelsiz bir şehir hedefimiz için 266 vatandaşımıza temel yaşam ve sanat eğitimi veriyoruz. Çocuklarımızın yeteneklerini keşfedip geliştirmeleri adına çocuk kulüplerimizde 28 branşta 7 bin 80 öğrenci eğitim görmekte. 853 kadın ise SGM binası içerinde hizmet sunan SAMEK kurslarında yeteneklerini keşfediyor. Aile Danışma birimlerimiz ise ailelere olası sorunlara karşı psikolojik destek sunuyor.”

MUTLU BİR ŞEHİR

Toçoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak insanların yüzlerinin güldüğü, yaşamaktan mutlu olduğu bir şehir için çalışıyoruz. Yeni yeşil alanlar, çeşmelerinden temiz su akan, gökdelenlerden değil, yatay mimariden yana olan bir şehir inşa ettik, ediyoruz. İnşallah Sakarya; mutlu çocukların, gençlerin, kadınların şehri olmaya devam edecek. Bizler biliyoruz ki; dünya bize biz ise birbirimize emanetiz” dedi.

08 Kas 2018 - 16:49 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.