SAKARYA İHH YÖNETİCİLERİ SURİYE’DE İNCELEMELERDE BULUNDU

Sakarya İHH Yönetim Kurulu üyeleri Suriye’de Fırat Kalkanı bölgesinde bir dizi ziyaretler yaparak ihtiyaç tespiti yaptı.

Suriye ziyareti ile ilgili açıklama yapan Sakarya İHH Başkanı Engin Sezer; Suriye’de acil gıda, un, hasta ve çocuk bezi ile kışlık giyim yardımına ihtiyaç olduğunu söyledi.

Sezer, 2 günlük Suriye ziyaretimizde Fırat Kalkanı Bölgesinde yer alan ve Zeytin Dalı operasyonları ile terörden temizlenen Afrin ile Babüsselam ve Azez, El Bab bölgelerini ziyaret ettik. Aşevi, fırın, hasta bakım merkezi, yetimhane ile yetim ve mültecilerden oluşan çadır kentlerde mağdur ve mazlum Suriyeli kardeşlerimizle bir araya geldik dedi.

Suriye’de devam eden savaş sürecine ve bugün gelinen noktaya değinen Sezer; Reform talepleriyle başlayıp uluslararası güçlerin müdahalesi sonrasında küresel hesaplaşma arenasına dönüşen Suriye’de insani bedel giderek büyüyor. Şimdiye kadar 500 bin kişinin hayatını kaybettiği savaşta 2 milyon kişi sakat kaldı, 5 milyon kişi de evini terk etti. Günlük gıda ihtiyacını bile karşılamakta güçlük çeken çoğu mülteci aile başta hijyen, gıda, un, kışlık giyim ve çadır olmak üzere temel yaşam malzemelerine ihtiyaç duyuyor şeklinde konuştu.

Sezer, Suriye için yardım yapmak isteyen hayırseverlerin Orhan Camii yanındaki Sakarya İHH Bağış Kabul Merkezine gelerek makbuz karşılığı ya da banka internet yoluyla Sakarya İHH İban numaralarına Suriye açıklaması ile bağışta bulunabileceklerini ifade etti.

16 Kas 2018 - 10:33 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.