SERDİVAN BELEDİYESİ PARDUS ‘A GEÇTİ

Hizmet ağındaki bilgisayarları yerli ve milli işletim sistemi PARDUS ile donatarak hem yabancı yazılım programlarına karşı bağımlılığı azaltan, hem de ekonomik anlamda tasarruf sağlayan Serdivan Belediyesi, tüm personele PARDUS ile ilgili eğitim verdi.

Saim İŞÇİ
Saim İŞÇİ Tüm Haberleri

MAĞDURİYET YAŞANMAMASI İÇİN

Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen eğitim seminerlerinde; yazılım ile entegre çalışan birimlerdeki tüm personel, PARDUS’un yanı sıra bilgi güvenliği noktasında da bilgilendirildi.Günümüzde meydana gelen siber güvenlik vakaları, yaşanmış örnekler üzerinden katılımcılara aktarılırken, dataların güvenliği noktasında dikkat edilmesi gereken hususlar ve herhangi bir siber suç mağduriyeti yaşanması durumunda atılması gereken adımlar da belediye personeliyle paylaşıldı.

PERSONELİMİZİ BİLİNÇLENDİRİYORUZ

Dijital belediyecilik noktasında yerli ve milli teknolojiyi yakından takip ederek bu anlamdaki yeniliklere kendilerini hızla entegre ettiklerini belirten Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, “TUBİTAK tarafından geliştirilen yerli yazılım sistemi PARDUS’a Ekim ayı itibariyle geçiş yapmıştık. Hem tasarruf sağlamak hem de daha güvenli bir işletim sistemi kullanmak için PARDUS’u belediyemizin tüm birimlerinde uygulamaya başladık. Milli yazılım programı PARDUS’un verimli bir şekilde kullanılması için, tüm personelimize işletim sistemiyle ilgili eğitimler verirken, onları bilgi güvenliği noktasında da bilinçlendiriyoruz.” dedi.

BİLGİ GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAK

Milli teknolojideki değişim ve gelişimlerin, vatandaşlara hizmet sunumunda kolaylık sağladığına da değinen Başkan Alemdar, “Teknolojinin gelişmesi, internetin yaygınlaşması ve mobil cihazların kullanımının artmasıyla birlikte bilgi güvenliğini sağlamak da bir o kadar önemli hale geldi. Vatandaşlarımıza her zaman en kaliteli hizmeti sunma gayretiyle hareket ederken, veri tabanımızın korunması noktasında personelimize düşen sorumlulukları da uzman eğitmenler nezdinde onlara aktarıyoruz” ifadelerini kullandı. Saim İŞÇİ

16 Kas 2018 - 10:59 - Güncel

Mahreç  Saim İşçi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.