SGM’DE SÖZ HAKKI ÇOCUKLARIN

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nü çeşitli etkinliklerle kutladı. Yüce, “Bu anlamlı günde söz hakkı çocuklarımızındı. Bizde onların bu anlamlı gününü SGM Merkezlerimizde yaptığımız çeşitli etkinliklerle kutla

Saim İŞÇİ
Saim İŞÇİ Tüm Haberleri

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi tarafından Dünya Çocuk Hakları Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. SGM Drama sınıfı öğrencileri kurdukları Çocuk Hakları Masası’nda bilgilendirme ve ‘Çocuğum; Haklıyım’ kitapçığı dağıttı. İngilizce sınıfı öğrencileri ise günün anlamına özel pankartlar hazırladı. SGM’li minikler “Çocukça Şeyler” isimli resim sergisini gezerek çeşitli oyunlar oynadı.

SAKARYALI ÇOCUKLAR MERHAMETLİ

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “Aile eğitimi kursiyerlerimizden Ganalı Salamatu Bannib Lammon da çocuk hakları gününe minik kızı Khadijatu-Kubra Muhammed Hafız ile katıldı. Çocukların büyük sevgi ve ilgisiyle karşılanan Ganalı misafirimiz, “Sakaryalı çocuklar çok sevgili ve merhametliler” diyerek bu şehirde olmaktan mutlu olduğunu dile getirdi. Bu anlamlı günde söz hakkı çocuklarımızındı. Bizde onları bu anlamlı gününün SGM Merkezlerimizde yaptığımız çeşitli etkinliklerle kutladık” dedi.

ZİYARETÇİLER İÇİN SÜSLEDİLER

Resim ve Tasarım Öğretmeni Bahar Avcı, “Öğrencilerimiz cinsiyet, yaşadıkları sosyo kültürel ortam, ailenin ekonomik düzeyi ve diğer tüm değişkenler olmaksızın hayallerini ve yeteneklerini dünya çocukları için birleştirdi. Minik sanatsever öğrencilerimiz Dünya Çocuk Hakları Günü için yaptığı resimleri ve süslemeleri SGM’li arkadaşları ve ziyaretçiler için sergilemenin mutluluğunu yaşadı” dedi.

HAKLARINI ANLATTILAR

Yaratıcı Drama Öğretmeni Sibel Gül; “Oyun ile öğrenmenin sihirli değneği drama dersimizde Dünya Çocuk Hakları gününe özel çocuklardan birim masası kurarak diğer arkadaşlarına çocuk haklarını anlatmalarını istedik. Bu uygulama ile sorumluluk ve kendini ifade edebilme yetilerini geliştirmeyi amaçladık. Görevlerini son derece başarı ile gerçekleştiren öğrencilerimizle güzel bir grup çalışması gerçekleştirmiş olduk” dedi. Saim İŞÇİ

19 Kas 2018 - 15:46 - Güncel

Mahreç  Saim İşçi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.